You are here
Esteban Gutierrez (Fotó: Fox Sports) Hírek Sport 

Folytatná remek szereplését a Haas

Esteban Gutierrez (Fotó: Fox Sports)
Esteban Gutierrez (Fotó: Fox Sports)

Remek szereplést produkált az újonc amerikai csapat a szezon első és második versenyén, rajtuk kívül még 5 korábbi vagy jelenlegi F1-es csapat kezdte ilyen jól debütáló szezonját.

Az amerikai istálló álomba illő debütálása elsősorban Romain Grosjean érdeme, aki a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon az 5. helyen végzett, míg a legutóbbi Bahreini Nagydíjon a 6. helyen látta meg a kockás zászlót, ezzel a kiscsapat 18 ponttal az 5. helyen áll a konstruktőrök között 2 ponttal lemaradva a Williamstől, míg egyéniben Grosjean szintén 5. ezzel a 18 ponttal. Kevésbé szerencsés a harcostárs Esteban Gutierrez, aki a melbourne-i viadalon Fernando Alonsóval ütközött, majd Bahreinben a 7. helyről volt kénytelen kiállni fékhiba miatt.

Grosjean mindkét alkalommal elnyerte a nap versenyzője címet, míg a csapat tulajdonosával madarat lehetett volna vele fogatni a Bahreini Nagydíj leintése után, tehát érthető az újonc csapat jó hangulata.

Mint említettem, korábban 5 korábbi vagy jelenlegi csapat volt képes hasonló debütálásra a Forma-1-ben: 1977-ben a Wolf legelső F1-es futamát megnyerte Jody Scheckterrel, a Benetton 1986-ban Brazíliában debütált pontszerzéssel Gerhard Berger révén, 1997-ben Alain Prost saját csapata mutatkozott be remekül Olivier Panis jóvoltából egy ötödik hellyel, míg a Red Bull 2005-ben David Coulthard közreműködésével szerzett pontot az év első futamán, Ausztráliában.

Nemrég a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner nyilatkozta a további tervekkel kapcsolatban a következőt: Mostantól minden versenyen a pontszerzés a cél, a tempónk megvan hozzá. Ötödik helyet várni minden egyes helyszínen még túlzás lenne, de a pontszerzés reális cél. Esteban eddig egyetlen versenyt sem tudott befejezni. A következő versenyen, Kínában már mindkét autóval szeretnénk befejezni a futamot, ami a pontszerzésre is dupla esélyt jelentene.

N.M

Related posts

Leave a Comment