You are here
12191805_953613684709706_4573095779344260547_n Sport 

Frankfurt-Bayern szubjektív

Bár nem született gól a tegnapi mérkőzésen, úgy gondolom, hogy sokat veszítettek azok a szurkolók, akik kihagyták a tegnapi Frankfurt-Bayern összecsapást. Nem arról van szó, hogy az eredmény ellenére óriási meccset mulasztottak, hanem arról, vagy hogy, az Európa rekord elvesztése akkora gond lenne, pusztán a küzdelmes focit szeretők örömüket lelhették a látottakban.

A hazaiak keretében kérdéses volt, hogy Armin Veh melyik jó képességű csatárával kezdi a mérkőzést, ám végül Seferovic nyerte a külön csatáparaguayi riválisával  szemben.  A további 9 frankfurti játékos helye biztosnak tűnt már napokkal a kezdőrúgás előtt. Pep Guardiola Bayernjébe végül nem tért vissza Holger Badstuber, és a katalán mester ezúttal Müllert, Alabát, és Thiagot is a kispadra ültette.

A meccs  óriási küzdelmet hozott, mintsem szép focit, és mivel az Eintracht tudta, hogy csak a kontrákban bízhat. Mégis hihetetlen, hogy csak egy nagy Bayern helyzetet láttunk: Vidal fejesét azonban Hradecky kapus bravúrral fölé tolta.
A második félidőben mindhárom padozó sztár bejött, és a csapatok is felpörögtek egy bizonyos szintig. A Bayern legnagyobb helyzetei Lewandowski nevéhez fűződtek, ám a lengyel előbb ziccert hibázott, majd lesgólt lőtt. A Frankfurt legnagyobb esélyét Stendera pocsékolta el, ám el kell ismerni, hogy Neuer résen volt az akciónál.

Messze nem lehet tragédiaként felfogni müncheni szempontból a 2 pont elveszítését, a hibátlan teljesítmény ellenére ez már megtörténhetett volna Hoffenheimben, vagy éppen az Augsburg ellen is.Úgy gondolom, hogy nem is a mutatott játék, vagy a rekord  meg nem döntése az igazi problémája a legtöbb Bayern szurkolónak, hanem azok a helyzetek, amik kimaradtak, valamint a kreativitás hiánya. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a védelmet leszámítva mindenki jóval a formája alatt játszott. Valahogy tényleg olyan volt az összteljesítmény, ahogyan azt Hajdú B. István fogalmazott, mondván „Mi van, ha ma nem nyerünk? Semmi.”
A bajnokságban lévő előny 5 pontra olvadt, ám az idáig látott magabiztosság nyilvánvalóan nem fog megkopni egy ilyen enyhe kisiklás után.

Nem véletlen, hogy az Eintracht Frankfurt játékosai magasba emelt kézzel, és örömmel konstatálták a pontszerzésüket, hiszen nemcsak, hogy elsőként raboltak pontot a rekordbajnoktól. A hazai csapat nem pusztán a 11 emberrel játszott védekező futballja miatt érdemel dicséretet, hanem azért is, mert nem zárkózott be teljesen, mint mondjuk a HSV vagy a Werder, hanem Stendera,és Meier révén még veszélyeztetni is sikerült a bajor kaput. Az ifjú titán, valamint a Bundesliga legalulértékeltebb játékosán kívül, még Hradecky kapus és Seferovic teljesítményét érdemes kiemelni az Eintracht játékosai közül. (A svájcinál jobban védekező csatárt kevesebbet tudnék mondani a ligából.)
A többiek igazából hozták azt a szintet amely elég volt ehhez a bravúrhoz.

A Bayern München játékosok teljesítményéről néhány szóban:  Manuel Neuer ezúttal is bemutatott egy bravúrt, más kérdés, hogy Stendera helyzetét kvázi egymaga hozta össze. Lahm ezúttal egy kissé meglepő pozícióban is megmutatta klasszisát, és úgy gondolom, hogy önmagához méltó teljesítménnyel tette emlékezetessé a 400. Bayernes tétmeccsét.
A 200. Bundesliga meccsét játszó Jerome Boateng ezúttal is téglafalhoz hasonlított, csakúgy,mint Javi Martinez, aki egyre magabiztosabbnak tűnik. Rafinha, és Xabi Alonso ezúttal nem igazán tűntek ki a többiek közül. Arjen Robben a hét közben csereként mutatott többet, mint most,  Arturo Vidal viszont ezúttal is élni tudott a lehetőséggel. Kingsley Coman a Bayern támadószellemű spillerei közül a legaktívabb volt az első félidőben,aztán mégis számára ért korábban véget a mérkőzés. Douglas Costa ezúttal is bemutatott egy gyönyörű cselt, valamint néhány elfutást, ám most önmagához képest inkább középszerűen játszott, mintsem jól. Robert Lewandowski gól nélkül zárta a hetet, annyi pozitívumot azért el lehet mondani legutóbbi teljesítményéhez képest, hogy most már legalább kitudott alakítani lehetőségeket is. (Más kérdés, hogy ezeket a tavalyi formájához hasonlóan oldotta meg.) A cserék közül Thomas Müller, a lengyelhez hasonlóan középszerű volt, Thiago csak percekig tudott vezér lenni, Alaba viszont élvezte a játékot, és ott segített be, ahol tudott.

A Bayern Münchent legközelebb szerdán láthatjuk az Arsenal elleni müncheni meccsen, majd jövő szombaton jöhet a Stuttgart elleni örökrangadó.

 

Related posts

Leave a Comment