You are here
feat Interjú 

Gömbölydeden is szép az élet

Szeretné, ha a végletek között létrejönne az egyensúly és helyet kapjanak a gömbölydedebb formák is. Szkiba Zsuzskával beszélgettünk, aki azon munkálkodik, hogy terjedjen a testalkatok sokszínűsége.

 

 A képeidet elnézve, szinte sugárzol! Mennyi idő alatt építetted ki magadban azt, hogy így vagy gyönyörű?

Oh, köszönöm! Az önmagunk elfogadása nem megy egyik napról a másikra, ezt mindig elmondom a közösségem tagjainak, hiszen akárcsak testünk alakítása, úgy a lélek formálása is napi gyakorlást igényel. Nekem ez egy több éves folyamat volt s még mindig nem értem a végére.

_DSC3263s
Fotó: Marco Di Giovanni

A különböző történelmi korszakokban megvoltak a nőideálok. A jelenlegi csont sovány irányból mennyire könnyű átlendíteni a trendet a sokkal kerekdedebb kinézetű hölgyek irányába?

Véleményem szerint nem kell egyik végletből a másikba esni, hiszen sok cikk arról szól, hogy mára a duci a divatos. Ennek én elébe megyek, mert nem úgy szerez valaki létjogosultságot, hogy a másik csoportot elnyomja – nem sovány VAGY duci, hanem sokkal inkább sovány ÉS duci kellene, hogy legyen az ideál. Mérettől függetlenül, de egészségesen és boldogan, hisz ezek sokkal fontosabbak, mint a farmerunk mérete!

Mi kell szerinted ahhoz, hogy valaki eljusson odáig, hogy teljesen elfogadja azt, hogy ő nem nádszál vékony?

Elég sok segítséget adok ebben a folyamatban akár írásaim, videóim vagy személyes előadásaim alkalmával – egy biztos, nem megy varázsütésre a változás! Apró lépésekkel kell kezdeni: megtalálni azokat a pontokat (külső és belső), amiket már elfogad és szeret az illető, mert biztos van ilyen, még ha nehezen is hiszi el nekem. Onnan kell építkezni napról napra s áthelyezni a gondolataink fókuszát. Ugyanis annyira beleégett az agyunkba a „vékonynak kell lenned ahhoz, hogy szép legyél, boldog és sikeres” mantra, hogy az igazi nehézség ennek kiiktatása és megdöntése. Ami azért is nehéz, hisz nap mint nap ezzel bombáznak minket a cégek és a média, így lassan bekúszik tudatalattinkba, ezzel szétrombolja önbizalmunkat. Azonban én azon vagyok, hogy pozitív ellenüzenettel töltsem meg a nők napjait s elhiggyék, ők is értékesek, a mérlegen található számtól függetlenül!

Manapság a legtöbb nő nem elégedett a saját alakjával. Milyen módon tudsz nekik segíteni abban, hogy elfogadják saját magukat és megtalálják a bennük rejlő szépséget?

A fentieken túl fontos kiemelnem: nem az elhízást promótálom! Önmagunk elfogadása azonban szükséges lépés akár egy életmódváltás kezdetén is, hiszen ha gyűlölettel nézel a tükörbe, még az edzés vagy épp a helyes táplálkozás sem fog menni. Nem azért sportolok, mert utálom a testem, épp ellenkezőleg: szeretem és tisztelem azt s tudom, oda kell figyelnem a mozgásra, hogy még hosszú évekig szolgáljon ez a test.

A blogoddal kapcsolatban milyen visszajelzéseket kapsz?

3 éve, mikor elkezdtem csak a barátnőim olvasták ám szépen lassan egyre több nőhöz eljutott. A visszajelzések abszolút támogatóak és pozitívak, de mivel megosztó a témám, így akad pár internetes troll is, de nekik sem teret, sem energiát nem adok, hiszen számomra az a fontos, hogy eljusson azokhoz a nőkhöz az üzenetem, akiknek igazán szüksége van rá.

feat
Fotó: Sziszik Dániel

Milyen sikereket értél el eddig?

A siker szerintem nagyon szubjektív dolog – számomra a kisgyerekes anyuka levele, amitől könnyek szöknek a szemembe, hisz elmeséli, mennyit segítek a mindennapokban legalább annyira fontos és a sikert jelzi, mint a tény, hogy több külföldi rendezvényre hívtak előadni és amerikai és angliai online magazinokban is publikálok hazaiak mellett.

Hazánkban mennyire nyíltak arra az emberek, amit te képviselsz?

Látom a pozitív tendenciát, azonban ha nem megfelelően tálaljuk a témát, félremegy az üzenet és inkább ellenségeket szerzünk, mint támogatókat. Fontos, hogy ne nyomjuk el a többi testalkatot, hanem a sokszínűség, az egymás mellett létezés legyen a cél. Én ebben hiszek s tapasztalataim szerint erre abszolút nyitottak az emberek, legalábbis nagy részük. Akik pedig elzárkóznak, azokról sem mondok le, csak több időbe telik kitágítani a szépségről alkotott ideáljukat.

_DSC4792s
Fotó: Marco Di Giovanni Curvy e la cittá projekt

  Más országokban, hogyan fogadják?

Amerika az éllovas aztán Anglia – hozzájuk képest valóban gyerekcipőben járunk, hisz a plus size mozgalom onnan indult. Sokkal erőteljesebben jelen is van kint a mozgalom és ott is megosztó: van, aki fellélegzik, hogy végre, míg mások egyből elhízás hirdetést látnak benne.

Mit érdemes tudni a Curvy e la città projektedről?

Június elején 10 napot töltöttünk a csodás Szicíliában, ami a legújabb projektem, a Curvy e la cittá (magyarul kb. Kerekdeden a városban) első állomása volt. Igyekszem folyton megújulni s valami újat, érdekeset adni a Beauty With Plus közösségének, így született meg az ötlet: kihasználva, hogy egy ilyen csodás országban élek, miért ne szerepelhetne Olaszország hangsúlyosabban a cikkekben? Utazós bejegyzések lesznek, divattal fűszerezve, hisz több külföldi partnerem jelezte érdeklődését, nagyon tetszik nekik az ötlet, így számos plus size divat tippet is tartalmaz majd a projekt. Emellett pedig a tőlem megszokott önbizalom növelés is fontos szerepet kap, hisz szerintem ez a legfontosabb, csak utána lehet ruhákról beszélni, ha már rendben van az önképünk!

_DSC2637 s
Fotó: Marco Di Giovanni

Milyen terveid vannak az elkövetkező hetekre, hónapokra, évekre?

Jelenleg a Curvy e la città van a központban, elég sok szervezést igényel és még korántsem vagyok a végén, hiszen Szicília után már a következő állomást tervezem. Emellett szeretném Magyarországon is meghonosítani legújabb közösségi média csatornámat a Periscope-ot, ahol jelenleg angol nyelven vannak élő közvetítéseim, videós bejelentkezések a tőlem megszokott pozitív testkép témában. Óriási lehetőség ez a csatorna, s remélem minél többen letöltik az ingyenes alkalmazást odahaza is és még személyesebbé válhat a kapcsolatom a közösség tagjaival. Szeptemberben pedig ismét Londonba készülök, hiszen Európa legnagyobb plus size eseménye kerül ismét megrendezésre, ahol a szervezőcsapat tagjaként dolgozok is, de már alig várom, hogy megízleljem a plus size divat egyik központjának ízét, körülvéve csupa pozitív kerekded nővel!

Related posts

2 thoughts on “Gömbölydeden is szép az élet

  1. […] The Daily Q Show Interjú 2015 Szeptember Weblink NonStop Press.hu Interjú 2015 Június Weblink Nők Lapja Café.hu Saját rovat 2015 Májustól folyamatosan […]

  2. […] Weblink The Daily Q Show Interview September 2015 Weblink NonStop Press.hu Interview June 2015 Weblink Nők Lapja Café.hu Own column Ongoing since May 2015 […]

Leave a Comment