You are here
A felrobbant gyár (Fotó: prosport.ro) Hírek Sport 

Gyárrobbanás meccs közben

A felrobbant gyár (Fotó: prosport.ro)
A felrobbant gyár (Fotó: prosport.ro)

Nem mindennapi körülmények között ért véget a román másodosztályú labdarúgó-bajnokságban az FC Brasov–Ramnicu Valcea mérkőzés. A stadion mögött lévő kenyérgyár felrobbant.

Éppen letelt a 90 perc az FC Brasov–Ramnicu Valcea (3–2) mérkőzésen, amikor a stadion mögötti kenyérgyár malmában robbanás történt. A televíziós felvételen jól látható, hogy több méter magas lángok csaptak fel a robbanás után.

A legfrissebb hírek szerint öt embert kórházba szállítottak, hárman könnyebb, ketten súlyosabb sérülést szenvedtek. Utóbbiak testének 30-40 százaléka égett meg.

Mindkét csapat edzője rendkívül ijesztőnek írta le a robbanást és az azt követő pillanatokat, ám a játékvezető nem fújta le azonnal az összecsapást, megvárta, míg letelik a néhány perces hosszabbítás.

https://streamable.com/q5p4?t=0.0

Raed Arafat belügyi helyettes államtitkár vörös színű riasztást rendelt el a Brassó megyei és a szomszédos Kovászna és Prahova megyei kórházak számára. A helyettes államtitkár a baleset bekövetkezte után nem sokkal elmondta, hogy öt személyt szállítottak égési sérülésekkel kórházba, egyikük sérülései súlyosak, négyen könnyebben sérültek meg. Az államtitkár azért tartotta fontosnak a szomszédos megyék kórházainak a riasztását, mert hosszú ideig nem lehetett tudni, hányan vannak még a romok alatt. 

Egy munkást később, két órával a robbanás után tudtak kiemelni egy üregből, ahová a légnyomás taszította. A katasztrófavédelem illetékese szerint a robbanás pillanatában 11 személy tartózkodott a malomban, öten közülük nem sebesültek meg. 

(Nemzeti Sport Online)

Related posts

Leave a Comment