You are here
A UCLA Egyetem (Fotó: ieconline.hu) Hírek 

Gyilkosság és öngyilkosság egy amerikai egyetemen

A UCLA Egyetem (Fotó: ieconline.hu)
A UCLA Egyetem (Fotó: ieconline.hu)

Lövöldözés volt egy amerikai egyetemen. Ketten meghaltak – egyikük egy professzor, a másik pedig maga az elkövető. A kaliforniai UCLA egyetemet a rendőrség több órára lezárta. Ma minden tanítási órát elhalasztottak.

Ketten vesztették életüket lövöldözésben a Kaliforniai Egyetem Los Angeles-i campusában, a mérnöki karon. A felsőoktatási intézményt több órára le is zárták, rendőrök és kommandósok lepték el.

„Ma reggel tíz órakor gyilkosság és öngyilkosság történt a UCLA campusának déli oldalán, a mérnöki karon. Úgy tűnik, hogy már véget ért. Úgy hisszük, nincsenek szabadon lévő gyanúsítottak, és nincs folytatódó veszély a campuson. Elkezdtük a vesztegzárat feloldani és elengedni a diákokat, ám mindezt olyan formában, hogy ellenőrizni és biztosítani tudjuk, hogy nincsenek más résztvevők” – nyilatkozta Charlie Beck Los Angeles-i rendőrfőnök.

Mindkét áldozat férfi volt, az egyikük egy professzor, a másikuk a tettes, aki magával is végzett.

„Eléggé megrémültem, mert a UCLA biztonságos hely Los Angelesben. Nem számítottunk arra, ami történt. Ez a helyzet nagyon komolynak látszik” – fogalmazott egy diák.

Az egyetem biztonsági rendszere több figyelmeztetést is küldött a hallgatóknak és a tanároknak. „Három riasztást kaptam e-mailben. Amikor megláttam, azt mondtam, jól van, maradok az irodámban, a fülkémben, és a munkámra koncentrálok. Aztán a rendőrök kopogtattak, és megkértek engem és egy kollégámat, hogy jöjjünk ki, és akkor kijöttünk” – nyilatkozta az egyik professzor.

Bár a rendőrség a vesztegzárat feloldotta, a 43 ezer hallgatójú egyetemen a tanítás csak ma indul újra, a mérnöki karon pedig csak a jövő héten.

(hirtv.hu)

Related posts

Leave a Comment