You are here
15380693_1204153279622438_3188052680058131323_n Előételek Nonstop Receptek 

Hallé – (Halászlé)

Nagyon sok fajta halászlé fordul elő, mindenki a sajátjára esküszik, ez teljesen rendjén is van. Most az én verziómat ismerhetitek meg, mi így szeretjük. Ajánljuk nektek a karácsonyi asztalra. Biztosan mindenkinek tetszeni fog… 

Hozzávalók:

  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 marék fagyóba darabolva rakott paprika
  • 4 kocka paradicsom
  • pirospaprika
  • 0,5 dl víz
  • feldarabolt hal
  • chili krém

15284927_1204153896289043_748853558218861107_n

15356651_1204153826289050_4746487605086116115_n

 

15380794_1204153512955748_2517467818027328168_n

15350484_1204153596289073_2347918293604167802_n

15350484_1204153596289073_2347918293604167802_n-1

15349686_1204153369622429_4373717938973516186_n

 

Elkészítés:

 

A négy fej vöröshagymát megpucolom, ezt aprítóval összevágom, majd 2 marék már korábban összedarabolt és lefagyasztott paprika és paradicsom jön ezek kockára vannak vágva. Zsiradékra teszem őket, dinsztelem én raktam hozzá piros paprikát, erre öntök 0,5 dl vizet (ebben szétdurran a fűszerpaprika). Jöhet a feldarabolt apró hal, a harcsa farkát, fejét sóztam borsoztam a kellő csípősséghez raktam rá a saját chili krémemből is. Ezután kellő képen szétfőztem majd a képen látható módon átpasszíroztam. Az alaplevet vissza teszem a tűzre felengedem vízzel, felfőztem, ha szükséges utána lehet még fűszerezni, de én általában ösztönből főzök. Elsőre mindig pont jó a fűszerezés, mikor felfőtt akkor raktam bele a hal szeleteket, ezzel csak addig főzöm amíg a halszeletek szépen kifehérednek. Ez 8-10 perc, majd elzárom a gázt és forrón tálalom, mert mi így szeretjük.
Jó étvágyat!

Tudom sokan raknak bele krumplit is, de nekem volt elég hal és semmi szükséget nem éreztem, azt általában sűrítés miatt rakják hozzá.

15420911_1204153196289113_23098995148560162_n

15380693_1204153279622438_3188052680058131323_n

 

Forrás:

http://borosvalikonyhaja.blogspot.hu/2016/12/halle-halaszle.html

Related posts

Leave a Comment