You are here
14627717_10207189588720321_1027455646_n Desszertek Fitt ételek Nonstop Receptek 

Hamis tiramisu

14627717_10207189588720321_1027455646_n

Hozzávalók:

  • Light mascarpone
  • Aldi Sima lefőzött kávé, persze finomabb ha jó minőségi pl arabica. 🙂
  • Édesítőszer folyékony a legjobb, néhány csepp
  • ízlés szerint karobpor vagy zsírszegény kakaó A “tésztához”
  • Egy nagy mérőkanál fehérje
  • Két evőkanál útifű maghéj
  • 1,5 dl víz (Krémes állagot kapjunk, ne túl sűrűt, mert akkor száraz lesz)
  • Fél tk. sütőpor

 

Tetejére:

darált török mogyoró egy kiskanálnyi, és meghinteni kakaóval, és fahéjjal

 

A recept elkészítése lépésről lépésre:

1. Keverd össze a tészta hozzávalóit, majd miután megvagy, tedd bele egy tálkába és mikrózd 2 percig. Egy szilárd tésztát fogsz kapni, amiben gyakorlatilag csak annyi szénhidrát van, amennyi a fehérjeporban van. Hűtsd ki.

2. Keverd össze a light mascarponét egy kis kávéval és folyékony édesítővel. Nem kell hogy nagyon folyós legyen, lágy krémes állagra hajtunk.

3. Vágd fel kis darabokra a korábban elkészített tésztát. Áztasd be egy kis kávéba. Ha nagyon kávésan szereted akkor ezt korábban is megteheted, de ez nyilván a gyorsaság rovására megy majd.

4. Egy nagy pohárba tegyél egy kis mascarponés krémet. Szórj rá kis karob port vagy zsírszegény kakaóport. Erre jöhet egy réteg áztatott tészta. Utána ismét krém, majd megint tészta, és a végén megint krém, amire darált török mogyorót és fahéjat is tehetsz, de ez már tényleg ízlés dolga 🙂 A rétegek közé is tehetsz pl.: mogyorót, ha nem kell annyira leszorítanod a szénhidrátot.

A tápanyagtartalom a mennyiség függvényében változik. Maga a tészta az gyakorlatilag a fehérje típusától függően nulla szénhidrátos, a light mascarpone 100 grammja tartalmaz 5 g szénhidrátot, 7 g fehérjét és 21 g zsírt, ezzel kell számolni. Plusz természetesen az extrákkal, amiket kedvedre pakolsz bele. Alapvetően tehát el lehet készíteni egy ilyen finomságot úgy, hogy nagyjából 40 g fehérje, 10 g szénhidrát és 40 g zsír legyen benne, ha 200 g light mascarpone-vel számolunk.

Köszönet a receptért Gyurka Mariannának 🙂

Related posts

Leave a Comment