You are here
fb_kep_07 (1) Interjú Nonstop Receptek 

Hiszek az egyszerű dolgok tökéletességében és abban, hogy főzni szenvedéllyel lehet csak igazán…

unnamed

Ételeire jellemzőek az egyszerű alapanyagok és a klasszikus ízek. Nevéhez fűződik több étterem struktúrájának kialakítása. Jelenleg azon dolgozik, hogy BBQ területén is megmutassa mit is tud. Serényi Zsolttal (a Tetovált Séf) beszélgettünk.

Mindig az volt az álmod, hogy szakács leszel?

Nem álmodoztam róla, a gimnázium után szinte magától jött! Nappali iskolába akartam járni, mert akkor még volt sorkatonaság, amihez nem igazán volt kedvem. A vendéglátás érdekelt, az evés mindig örömet okozott, egyszer csak jelentkeztem (egy jó szakmai munkahelyre is) és pillanatok alatt felvettek. A tanuló évek után egymás után jöttek az egyre érdekesebb és komolyabb feladatok.

    fb_kep_02Melyek azok az ételek, amelyek legközelebb állnak hozzád és miért?

A klasszikus fehérje-szénhidrát kombináció áll hozzám nagyon közel. Egy finom szendvics, sok hús jó kis kenyérrel, például nagyon boldoggá tud tenni. Az egyszerű, de jó alapanyagból precízen akár időt, fáradtságot nem kímélve elkészített dolgokat szeretem csinálni és enni is. Hiszek az egyszerű dolgok tökéletességében. Jellemző, hogy fél napig is képes vagyok törődni egy nagyobb darab hússal, ha jól sikerült akkor rendszerint elég egy kis, kóstoló falat is a boldogsághoz. Desszert témában viszont kimondottan ügyetlen vagyok.

A magyar gasztronómia mennyire tud lépést tartani a külföldi konyhákkal?

Ez egy klasszikus kérdés. Manapság, szerintem egyre inkább képesek a magyar szakemberek lépést tartani az aktuális trendekkel és a nemzetközi minőséggel, akkor is, ha például magyar nemzeti konyháról, ételekről is van szó.

fb_kep_03

Előfordult már olyan, hogy nagyon extra kéréssel fordultak hozzád egy étterem megtervezése során?

Utólag erre nehéz válaszolni. Ami megvalósult az már nem tűnik extrának. Mindig is szerettem a kihívást, az elsőre nem kézenfekvően megoldható dolgokat. Mindig – régebben még inkább – szinte megfontolás nélkül mentem neki a legnagyobb feladatoknak is. Nem vagyok különösen bátor, de szinte nem is emlékszem olyanra, hogy valamit megoldhatatlannak éreztem volna egy étterem nyitásával kapcsolatban.

Rengeteg formában dolgoztál a vendéglátásban a bajor sörháztól kezdve a mexikói étteremig. Melyiket élvezted a legjobban?

Mindig az aktuális volt a legérdekesebb, amikor már nem élveztem akkor nem is tudtam már 100%-ot teljesíteni (ez ebben a szakmában nagyon fárasztó). Mire elvesztettem az érdeklődésemet egy hely iránt, két-három évvel a nyitás után ez várható nálam, be is következett a váltás. Ha nem élvezem, nem tudok igazán jó lenni, ezt megtanultam.

fb_kep_01

Van olyan hazai vagy külföldi szakmabeli, akinek tiszteled és követed a munkásságát?

Nem szeretnék megbántani senkit, akit nem említek, rengeteg séfet csodálok és tisztelek. A mostani mániám (BBQ) miatt a külföldiek közül az aktuális kedvencek: Myron Mixon, Chris Lilly, Aaron Franklin. Régóta csodálom Thomas Kellert, Hugh Feanrsly Wittingsdalet, Raymond Blanct és Gordon Ramsayt például. Magyarországon is hasonló tiszteletet vált ki például Bíró Lajos vagy Nyíri Szása stb. is.

Jelenleg dolgozol valamilyen újdonságon?

Mindig újdonságokon, új ételeken dolgozom, ha ez nem így lenne akkor unalmas és

értelmetlen lenne a munkám.

Gondolom, azért nem éjjel nappal főzöl. Mit csinálsz akkor mikor nem a konyhában vagy?

Motorozom, a feleségemmel és a gyerekeimmel vagyok és szeretek könnyűzenei eseményekre látogatni.

fb_kep_06

Mit üzennél azoknak, akik a szakács pályát választják?

4x gondolják meg! Főzni nagyon jó dolog, szakácsnak lenni, sokszor enyhén szólva macerás.

Milyen terveid vannak az elkövetkező évekre?

A BBQ-val szeretnék foglalkozni és ebben a műfajban szeretnék nevet szerezni magamnak.

Köszönöm szépen a válaszaidat és további sikereket kívánok neked gasztronómiai tevékenységedhez!

További információk a Tetovált séffel kapcsolatban:

https://www.facebook.com/atetovaltsef?fref=ts

Related posts

Leave a Comment