You are here
Fotó: kisalfold.hu Hírek Sport 

Horrorsérülés a megye II-ben

Fotó: kisalfold.hu
Fotó: kisalfold.hu

Horrorsérülés a megye II-ben. Döbbenetes sérülés történt a Győr-Moson-Sopron megyei U19-es labdarúgó-bajnokság II. osztályának  augusztus 16.-án rendezett meccsén.

Ugyanis az Ásványráró-Győrladamér találkozón a hazaiak játékosa Alföldi Tamás becsúszó szerelése okozta a vendégcsapat játékosának, Pőcze Martinnak azt a brutális sérülést, amin még az orvosok is ledöbbentek, hogy hogy lehet ennyire megsérülni futballozás közben, Pőczének amellett, hogy eltört a szárkapocscsontja, az összes bokaszalagja is elszakadt, gyakorlatilag csak a bőre tartotta a helyén a lábfejét.

A mérkőzés jegyzőkönyvéből kiderül, hogy Alföldi becsúszószerelése okozta a sérülést, ezután a Fegyelmi Bizottság 2 éves eltiltást szabott ki Alföldi Tamásra.

Az ásványrárói labdarúgó klub elnöke így nyilatkozott az esetről:   „Biztos vagyok benne, hogy nem szándékosan okozott sérülést Tamás. Egyszerűen elkésett egy becsúszásnál, ilyen gyakran előfordul. Sajnos ezúttal ez súlyos sérüléssel is járt, amit nagyon sajnálunk. Nem hinném, hogy aki ilyet szándékosan csinál, a meccs után még fél óráig ott zokog a pályán. Azt is mondta, ezután befejezi a labdarúgást. Úgy tudom, kinyomozta a sérült játékos telefonszámát, és bement hozzá a kórházba, bocsánatot kért tőle. A fiatalember azt mondta neki, hogy nem haragszik rá. Mindezek ellenére nagyon komoly büntetést kapott, szerintem fél év eltiltás lett volna a reális”

A sérülés elszenvedőjének Pőcze Martinnak az édesanyja így nyilatkozott az esetről: „Még most is a kórházban van a fiam, s várhatón ezen a héten is még ott lesz. Épp utazni készültem, amikor szóltak telefonon, hogy Martinnal mi történt. Azonnal a kórházba indultam, előbb értem oda, mint a mentők. A fiam egyik csapattársának édesapja azt mondta, borzalmas volt látni, ami történt. Tíz csavar van most a fiam lábában, s nagyon hosszú felépülés vár rá. Martint amúgy épp most igazolta le a bajnok győri futsalcsapat, a Rába ETO U20-as együttesében is játszhatott volna. Persze bízunk benne, hogy húzhat majd még futballcipőt”

Az orvosok elmondása szerint egy ilyen sérülésből való felépülés minimum 6 hónap, a teljes felépülés azonban 1 évig is eltarthat.

N.M

Related posts

Leave a Comment