You are here
európa játékok Hírek Sport 

I. Európa Játékok – a tizenkettedik versenynap összefoglalója

európa játékok
Fotó: NSO

I. Európa Játékok – A mai napon sem unatkoztak a magyarok a Bakuban zajló Európa Játékokon, nézzük a mai napon milyen eredmények születtek.

I. Európa Játékok – a tizenkettedik versenynap összefoglalója

Ökölvívás:

Férfi 75 kg-os súlycsoportban Harcsa Zoltán folytatta menetelését, ezúttal a negyeddöntőben volt jelenése, ahol a lengyel Gardzielik volt az ellenfele és többek között egy nagyon jó bunyózásnak köszönhetően 3:0-ra nyert Harcsa Zoli a lengyel riválisa ellen, a négy között azeri ellenféllel fog megharcolni a döntőbe jutásért.

Strandfoci:

Megkezdte szereplését a magyar strandfoci-válogatott az Európa Játékokon, az első mérkőzésen a jóval jobb játékerőt képviselő Oroszország volt az ellenfél és ahogy az várható volt, a ruszkik domináltak a meccsen, de Fekete Viktor kapusnak hála az első harmadot gól nélkül hozta le válogatottunk, aztán a második harmad elején Krasenyinnikov megszerezte a vezetést az orosz csapat számára, majd Paporotnyij találatával már 2:0 volt oda, utána a magyar csapat is gólt jegyezhetett fel Badalik Szabolcs révén, a harmadik harmad elején Sisin góljával már 3:1 volt az oroszoknak, majd Ughy Márk is betalált az orosz kapuba, ezzel 3:2, aztán Ábel Péter egyenlít ki 3:3, végül az oroszok Makarov és Sisin góljaival kialakították az 5:3-as végeredményt.

Tollaslabda:

Magyarjainknak nem jött össze a továbbjutás, miután a férfiaknál Krausz Gergely 2:0-ra kikapott az ír Scott Evanstől és Krausz csoportharmadikként búcsűzott, majd a nőknél Sárosi Laura szintén 2:0-ás vereséget szenvedett az ukrán Ulitinától és Krauszhoz hasonlóan Sárosi is harmadikként esett ki a versenyből.

Úszás, nők:

Kezdjük az előfutamokkal: 400 méteres gyorsúszásban Juhász Janka az előfutamában a 28. lett, 4:29:03-as idővel és nem jutott tovább, 200 méteres mellúszásban Leitner Zsófia a 25. lett, 2:39:55-ös idővel és ő sem jutott be a döntőbe.

A döntők: 200 méter pillangón Bonecz Boglárka és Bokros Bianka képviselte hazánkat a fináléban, végül Bonecz remek úszással bronzérmes lett, míg Bokros a jó kezdés után csak a 7. helyen csapott a célba, Bonecz a magyar csapat hatodik bronzmedálját szerezte Bakuban, 200 méteres hátúszásban Matyasovszky Dalmáért szoríthatott a magyar publikum és 2:15:12-es idővel a 6. helyen ért célba, szép volt.

Úszás, férfiak:

Előfutamok: 100 méteres gyorsúszásban Reményi Ármin és Lavotha Oszkár volt érdekelt magyar szempontból, Reményi 25. lett 51.47-es idővel, míg Lavotha 35. lett 51.89-es eredménnyel és nem jutottak tovább, 200 m hátúszásban Tekauer Márk 11. lett 2:01:93-as és idővel bejutott a középdöntőbe, majd ott 2:00:31-es eredménnyel 7. lett és ott lesz a holnapi döntőben, 200 m vegyesúszásban Sós Dániel az előfutamon 2:03:58-as idővel 5. lett és folytathatta a középdöntőben, ahol 2:02:65-el a 4. lett, így ő neki is jelenése lesz a holnapi döntőkben.

Döntők: Egy magyar volt érdekelt a férfiak úszódöntőiben, 1500 m-es gyorsúszásban Rasovszky Kristóf 15:28:13-as időeredménnyel az 5. helyen végzett.

4×100-as vegyes váltóban a Lavotha Oszkár, Juhász Janka, Leitner Zsófia, Reményi Ármin négyes a 12. helyen zárt előfutamában 3:44:25-ös idővel, nem jutottak be a döntőbe.

Vívás, nők:

Női egyéni tőrben Gólya Fruzsina és Pásztor Flóra sikeresen továbbjutott selejtezőcsoportjából, ahol a legjobb 16 közé jutás volt a tét, Gólya már a nyolcaddöntőben szerepelhetett erőnyerőként, míg Pásztor a 32 között az olasz Valentina Ciprianival vívott meg a továbbjutásért, végül 15:9-re az olasz hölgy jutott tovább, Gólya Fruzsina a nyolcaddöntőben az orosz Zagidullina ellen küzdött meg a nyolc közé jutásért, a meccset az orosz hölgy nyerte 15:10 arányban, Gólya Fruzsinának és Pásztor Flórának véget ért a verseny.

Vívás, férfiak:

Férfi egyéni tőrben négy magyar is továbbjutott a selejtezőből, Berta Dániel, File Mátyás, Hanczvikkel Márk és Szényi Péter folytatta a 32 között, Berta Dani 15:12-re legyőzte az orosz Guszevet és bejutott a 16 közé, ahol a francia Trevejo ellen 15:13-ra kikapott és kiesett, File Mátyás 15:14-re kikapott a 32 között a dán van der Ostentől, hasonló sorsra jutott Szényi Péter, aki az olasz Cimini ellen kapott ki 15:10-re, míg Hanczvikkel Márk 15:12 arányban szenvedett vereséget a francia Ronan Gustintól.

N.M

Related posts

Leave a Comment