You are here
12166692_912696715444349_1598487963_n Ajánló Vidék 

Idén is töltik a kolbászt Békéscsabán

Október 22-25 között kerül megrendezésre a 19. Csabai kolbászfesztivál a Csabai Rendezvényszervező Kft. szervezésében Békéscsabán.

A nagy hagyományokat felidéző fesztivál egyik különlegessége a disznóvágás bemutató és a kolbászgyúró versenyek. A disznótoros helyszínen megrendezésre kerülő vágásoknak minden nap részesei lehetünk később pedig együtt tölthetünk. Csütörtökön a Mokry Sámuel sátorban az ifjúsági gyúrásnak lehetünk részesei szeptember 30-ig ingyenesen voltak foglalhatóak az asztalok október 1 után azonban 2000ft-ot kell fizetni értük. A pénteki napon a Civil szervezetek, nyugdíjas klubok, nagycsaládosok és hátránnyal élők versenye kerül megrendezésre az előző napi gyúrás helyszínén. Szombaton jóval több eseményre számíthatunk, hiszen ezen a napon három kolbászkészítő verseny lesz. Mokry Sámuel és a Csabagyöngye sátor valamint a sportcsarnok lesz a helyszín. Ezekre a versenyekre a nevezés a mai napon és az ezt követő napokon már csak akkor lehetséges, ha valaki visszamondja asztalát. Azonban a vasárnap 10 órakor kezdődő Töltött káposztafőző versenyre még lehet nevezést beadni. Ezt a csabaikolbaszfesztival.hu oldalon tehetik meg. A csapatnak 3-fősnek kell lennie és az ott átvett 4kg húsból és a hozzávaló káposztából kell bográcsos töltött káposztát főzniük. Helyszíne a Sportcsarnok mellett felállított sátor lesz és a versenyzők a feladat elkészítésére kb. 4 órát kapnak majd.

A rengeteg kolbász mellett sok-sok fellépő is részt vesz majd a rendezvényen, köztük a Tankcsapda, a WellHello aki az elmúlt hónapban is Békéscsabán jártak, itt lesz még a Mező Misi vezette Magna Cum Laude, Varga Viktor és a Varga Banda, Majka&Curtis és még sokan mások. A napi belépő 1500ft, míg, aki négy napos bérlet 4000ft-ba kerül. Így hát, aki részese szeretne, lenni a rendezvénynek 2015. október 22-25 között feltétlenül látogasson el Békéscsabára.

Samu Zsanett

Related posts

Leave a Comment