You are here
Claudio Giacomino (balra) az immáron volt argentin nagykövet (Fotó: magyarfootgolf.hu) Hírek 

Így köszönt el az argentin nagykövet Magyarországtól!

Claudio Giacomino (balra) az immáron volt argentin nagykövet (Fotó: magyarfootgolf.hu)
Claudio Giacomino (balra) az immáron volt argentin nagykövet (Fotó: magyarfootgolf.hu)

Bizonyára sokan hallottak a magyarokkal nagyon is szimpatizáló brit nagykövetről, Iain Lindsay-ről, aki magyarul mutatkozott be az országunknak és a labdarúgó Európa-bajnokság alatt a magyar válogatott sikereiért is szorított. Nos, nem csak ő szimpatizál hazánkkal. Argentína magyarországi nagykövetének megbízatása a napokban járt le és nem akármivel búcsúzott el hazánktól!

Claudio Giacomino 2013-ban érkezett Magyarországra családjával, hogy ellássa a nagyköveti feladatokat, most három és fél évvel később, 2016. július 13-án hazatért a famíliával Buenos Airesbe, de előtte elköszönt a magyaroktól, egy üzenet formájában, ami az Argentin Nagykövetség Facebook-oldalán is megtekinthető. Íme, az üzenet! (Az írást változtatás nélkül közöljük)

VISZONT LÁTÁSRA!

Kedves Barátaim!

Szerdán, július 13-án egy repülő vissza visz bennünket Buenos Airesbe.

Három és fél felejthetetlen évet töltöttem itt a Nagykövetség élén. Bőröndünkben van, Tokaji, Pálinka, néhány csomag pirospaprika, Kalocsán hímzett terírők, magyar művészek alkotásai, rengeteg fotográfgiai könyv és számtalan koncertprogram.

Szívünkben elvisszük a Normafánál tett hosszú barangolások emlékét, a magyar zenészek tehetségét, a cikuszi előadásokat, a Duna és a Balaton parti sétákat, megannyi részletét a magyar tájnak és persze az itt élő emberek kedvességét.

Csütörtöktől, már a hazai utcákat járjuk, reménytelenül kutatva mangalica sonka és kürtöskalács után…és mindenkinek azt meséljük, hogy tizenegy évszázada hét bátor törzs tagjai magalapítottak egy országot Európa közepén, melyet egyszer az életben muszáj látnia mindenkinek.

Nagyon köszönöm a sok támogatást és a kedvességet amit kaptam. A légitársaság utaslistája szerint három vagy négyszáz ember utazik majd a gépen. De valójában sokkal több. Ott lesz Liszt Ferenc, Petőfi Sándor, Szabó István, a nagy bűvész Soma, Victor Vasarelly, Ámos Imre, Bartók Béla, Lechner Ödön, a budai dombok, a pesti milongák és Önök…igen, Önök is eljönnek velünk. Mindörökre.

Szeretettel,

Claudio Giacomino

N.M

Related posts

Leave a Comment