You are here
Pintér Ádám (Fotó: ATV) Hírek Sport 

Íme a magyar válogatott kerete az Eb-re!

Pintér Ádám (Fotó: ATV)
Pintér Ádám (Fotó: ATV)

A szövetségi kapitány a hét-hét védőt és középpályást, valamint hat támadót jelölt az Európa-bajnokságra utazó válogatott keretébe.

A magyar válogatott a június 10-én kezdődő Európa-bajnokság előtt, e hét szombatján még pályára lép egy felkészülési mérkőzésen a németek ellen, és ezen a mérkőzésen már a végleges Eb-keret labdarúgói szerepelnek majd. Bernd Storck a mai napon jelölte ki azt a 23 játékost, akik ott lesznek az Európa-bajnokságon, a keretben a három kapus mellett hét-hét védő és középpályás, valamint hat támadó szerepel. 

Érdekesség, hogy Bese Barnabás személyében egy abszolút újonc is ott lesz Franciaországban, az MTK védője még soha nem lépett pályára az A-válogatottban. 

„Először is szeretném minden játékosnak megköszönni a munkáját. Valójában mindannyian megérdemlik, hogy a csapatban legyenek, mert kivétel nélkül kitűnő játékosok, de sajnos csak 23 játékost nevezhetek az Európa-bajnokságra, így nehéz döntést kellett meghoznom. Az ajtó továbbra is nyitva áll mindenki számára, hiszen ősztől újabb nagy feladat vár ránk, ekkor kezdődik a vb-selejtezősorozat” – nyilatkozta Bernd Storck szövetségi kapitány a kerethirdetés után a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos oldalának.

Az UEFA-nak leadott hivatalos Eb-keretben a torna kezdetéig egy cserére van lehetőség, de kizárólag abban az esetben, ha valamely játékos frissen szerzett sérülés miatt nem tud pályára lépni a kontinensviadalon. Ha egy válogatott élni kíván ezzel lehetőséggel, akkor az UEFA orvosi stábja megvizsgálja a sérült játékost, és jóváhagyása esetén van lehetőség új labdarúgó nevezésére. 

A 23 fős Eb-keret:

Kapusok: 
Király Gábor (Swietelsky-Haladás)
Dibusz Dénes (Ferencváros)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)

Védők:
Fiola Attila (Puskás Akadémia)
Bese Barnabás (MTK Budapest)
Guzmics Richárd (Wisla Kraków)
Juhász Roland (Videoton FC)
Lang Ádám (Videoton FC)
Kádár Tamás (Lech Poznan)
Korhut Mihály (DVSC-Teva)

Középpályások:
Pintér Ádám (Ferencváros)
Lovrencsics Gergő (Lech Poznan)
Elek Ákos (DVTK)
Gera Zoltán (Ferencváros)
Nagy Ádám (Ferencváros)
Kleinheisler László (Werder Bremen)
Stieber Zoltán (Nürnberg)

Támadók:
Dzsudzsák Balázs (Bursaspor)
Szalai Ádám (Hannover)
Németh Krisztián (Al-Gharafa)
Nemanja Nikolic (Legia Warszawa)
Priskin Tamás (Slovan Bratislava)
Böde Dániel (Ferencváros)

(mlsz.hu)

Related posts

Leave a Comment