You are here
Sage Karam (Fotó: Fox Sports) Hírek Sport 

IndyCar: Karam már nem a Ganassi pilótája

Sage Karam (Fotó: Fox Sports)
Sage Karam (Fotó: Fox Sports)

Sage Karam már nem tagja a Chip Ganassi Racingnek – ezt az amerikai pilóta menedzsere jelentette be a mai napon.

Mickey Ryan azt nyilatkozta a RACER-nek, hogy azért nem sikerült ügyfelének a csapatban maradni, mert nem volt meg a szükséges anyagi háttere és ez ahhoz vezetett, hogy nem hosszabbították meg Karam kontraktusát a 2016-os idényre.

Az IndyCar holtszezonja a szokottnál jóval alacsonyabban pörög, mivel előfordulhat, hogy egyes csapatok ugyanazokkal a pilótákkal vágnak neki a 2016-os szezonnak, mint idén, azonban a KV Racingnél, a Schmidt Peterson Motorsportnál és a Dale Coyne Racingnél jelenleg versenyzőket keresnek.

Mickey Ryan még azt is kilátásba helyezte, hogy a 2016-os Indianapolis 500-on Karam vezesse a Ganassi csapat egyik autóját: “Már nem áll velük szerződésben, de azért meg szeretnénk nézni, hogy egy Indy 500-as programot össze lehetne-e hozni. Emellett más opciókat is vizsgálunk a Chip Ganassi Racing családján belül, mint a Global Rallycross, vagy a sportautózás. Nagyon nehéz szponzorokat találni és Sage csak húszéves. Jelen pillanatban nincs szabad IndyCar ülés számára, de Chip nagyon hisz benne és 2016 egy átmeneti év lehet, amikor meglátjuk, mi adódik 2017-re.”

Ryan még leszögezte azt is, hogy Karam nem fogja a partvonalról figyelni a jövő évi IndyCar szezont, így minden lehetőségre és ajánlatra nyitottak lesznek.

N.M

Related posts

Leave a Comment