You are here
10458852_654663811290999_2714296286365738924_n Interjú YouTube 

Interjú: Garry’s mod sötét titkai (GMST)

Interjú: Garry’s mod sötét titkai (GMST)

A Garry’s mod névre hallgató videojátékkal és néhány videokészítésre, illetve hangrögzítésre alkalmas programmal az ember egész csodákra képes, feltéve, ha van benne elég kitartás és legfőképp türelem. Jó példa erre a magyar Garry’s mod sötét titkai (későbbiekben csak GMST) nevezetű sorozat. MediEvil-lel és Reptile-lal beszélgettem a sorozatról.

10458852_654663811290999_2714296286365738924_n

Kiknek tudnátok ajánlani a GMST sorozatot?

Reptile: Konkrét célközönségünk nincs, bárki aki szereti az egyszerű humort vagy csak szeretne kicsit kikapcsolódni nyugodtan nézhet minket.

MediEvil: Igazából azoknak az embereknek akik érdekeltek az animációkra, és néha a randomságra.

Nagyjából mennyi időbe telik egy kb. 4-5 perc hosszú epizód elkészítése?

Reptile: Ez attól függ számomra hogy mennyi időt fektetek bele a videóba, pl.: milyen részletesre akarom megcsinálni az animációt, hány szereplőt/karaktert szeretnék bele vagy hányféle pályán szeretném megcsinálni. De ha most kell mondani egyet akkor kb. pár nap, max. 1 hét ha nem sietek.

MediEvil: A történettől függ nálam, és hogy mennyire bonyolult a kivitelezése.

Reptile

Kikről vagy miről fognak szólni a következő epizódok?

Reptile: Medivel tervezzük visszahozni Frostot, szóval talán most több videónk lesz vele ebben az évben, de nekem is vannak tervben olyan karakterek akik már nagyon régen voltak a videók középpontjában, majd meglátjuk.

MediEvil: Frost lenne majd a középpontban, de tervezem befejezni a Zűr az Űrben videót, és az EÉF 3. részét is.

Honnan jött a MediEvil és a Reptile név?

Reptile: gyerekkorom óta imádom a hüllőket, a Mortal Kombatban pedig van egy karakter akit úgy hívnak hogy “Reptile” és ő a kedvenc karakterem a sorozatban. A többi már szerintem egyértelmű. 😀

MediEvil: Sokat játszottam régen PS1-en a MediEvil játékkal, és igazából nosztalgia miatt választottam.

Mennyire pozitívak a nézőitek visszajelzései?

Reptile: Sok üzenetet kapunk nem csak a Facebook-on vagy YouTubeon vagy E-mail-ben, de még ha Steamen játszunk, ott is kiöntik a lelküket, hogy tetszik az embereknek amiket csinálunk, és ez nagyon jó érzés. Így jön az inspirációnk egy része is, a pozitív visszajelzésekből.

MediEvil: Változó. Attól függ, hogy a néző hány éves, és mennyire veszi komolyan amit ír. Szoktak jókat írni, miket kell kijavítani a videókon, véleményeket stb. de az esetek nagy részében mindig csak utánozzák a többi hozzászólást.

MediEvil

Van-e olyan Youtube-os, akire példaképként tekintetek vagy egyszerűen csak tiszteltek?

-Reptile: FreddyD, következő kérdés!

-MediEvil: FreddyD, DantC (Egy akatsukis élete sorozat készítője)

Mely karakterekre vagytok a legbüszkébbek?

Reptile: Én a GMST-s Pónikra, amiket az Én Kicsit GMST-m-hez csináltam. Igazi első reskines munkám volt, kár, hogy azóta már elvesztek a modellek, de tervezem őket újrakészíteni.

MediEvil: A Kalandregény karaktereire, és Frost-ra. 🙂

10425364_730307220393324_5264684478397523476_n

Vannak-e őrülten megszállott rajongóitok? (mint pl. MediEvil megszállott rajongója néhány videótokban)

Reptile: Hála istennek még nem találkoztunk hozzá hasonlóval, remélem ez így is lesz.

MediEvil: Volt amikor találkoztam nem mániákus, de kicsit ijesztő rajongóval. Azt vettem észre, hogy sok 12 év körüli lány nézi a videóinkat ami pár esetben kicsit kellemetlen nekem. *nevet*

Hogyan jött létre a GMST sorozat?

Reptile: Úgy gondoltuk, hogy az Idiots of Garry’s mod és a Gmod Idiot Box tiszteletére megpróbálunk mi is csinálni egy ilyesmi stílusú videót “A Garry’s Mod Sötét Titkai” címen mivel még senki sem próbálkozott meg hasonlóval. Az első részét az én csatornámra töltöttünk fel, a második részt meg Medi csatornájára raktuk. Utána még annyi ötletünk volt tovább, hogy a harmadik részbe nem fértek volna bele, ezért gondoltuk, hogy csinálunk egy külön sorozatot.

MediEvil: Reptile elmondott mindent. 😀

Végezetül mit tanácsolnátok egy kezdőnek, aki épp most ismerkedik a Garry’s mod-dal?

Reptile: Először is nézz szét a játék minden egyes zugában, hogy mi mit csinál, hol van, nézz szét Steam Workshop-on (persze ha eredeti), ott találhatsz egy csomó kis addont ami megkönnyítheti a dolgod, nézegess a Gmod fórumokon (Steamen, vagy a Facepunchon) ha problémád van vagy nem találsz valamit. Pár nap vagy hét és belejössz, utána nyugodtan szabadjára engedheted a képzeleted.

MediEvil: Ne utánozzanak, legyenek kreatívak, és alkossák meg a saját világukat, amiben fognak dolgozni. Ha ezt képesek lesznek, akkor szinte nincs semmi akadálya egy sorozat elkészítésének.

Köszönöm válaszaitokat. További jó videókészítést kíván a Non-stop press magazin!

A képekért külön köszönet.

Források:
http://garrysmodsotettitkai.blog.hu/

A GMST YouTube csatornája

Related posts

Leave a Comment