You are here
11668060_718958431563669_1529822344_n Interjú Nonstop Receptek 

Ínycsiklandozó ízek Juditka konyhájából

Ételeire jellemzőek az olaszos ízek, de emellett ugyan úgy megtalálhatóak a repertoárjában a magyarosak is. Bevallása szerint a desszertek állnak hozzá legközelebb, mert saját magát is édesszájúnak tartja magát. Baloghné Kele Judithtal beszélgettünk gasztrobloggeri tevékenységéről.

Fotókra kattintva Judith blogján megtekinthetitek recepteket 🙂

11124197_718954734897372_630215222_n

Melyik konyha áll hozzád a legközelebb?

Aki ismer, az már tudja, hogy nagyon sokszor utazom Olaszországba, innen az olasz ételek és desszertek utáni rajongásom is. Imádom az olasz konyhát, sok receptem is olasz eredetű.

Kitől örökölted az ízekhez való ügyességed?

A hagyományos, magyar konyha ízeit természetesen a szülői házból hoztam, de hála a világhálónak nagyon sokféle egzotikus fűszert kipróbáltam már és bátran kísérletezek is velük. Így mindenkit arra biztatok, hogy bátran használják, mert nemcsak ízletesebbé és pikánsabbá tesszük vele ételeinket, hanem jótékony hatással is rendelkeznek. Kedvenceim az őrölt koriander és a curry.

11275516_718957214897124_884824385_n

Hivatás vagy inkább kedvtelés a gasztronómia számodra?

A családomnak főzni kell, ezért mint családanya hivatásomnak is tekintem az otthoni főzést, hiszen ez napi rutin feladat. De amióta a blogomat elkezdtem írni, sokkal jobban érdekel a gasztronómia világa, mint azelőtt.

Melyik a kedvenc recepted és miért?

Hű, ez nagyon nehéz kérdés, mert igazából mindent szeretek. Ha a magyar vonatkozást nézzük akkor a csirkés csusza ( http://juditkakonyhaja.blogspot.it/2014/07/csirkes-csusza.html ) és a húsgombóc betyár módra ( http://juditkakonyhaja.blogspot.it/2014/10/husgomboc-betyar-modra.html ). Minkét recept nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, finom és laktatós, sokszor kerül nálunk az asztalra. Az olasz receptek közül pedig imádom a ricottás – spenótos canellonit ( http://juditkakonyhaja.blogspot.it/2014/04/spenotos-ricottas-cannelloni.html ), de egyébként mindent, ami ricottával készül, legyen az étel vagy sütemény.

11637911_718957894897056_938626381_n

Az ételekről a fotókat is te készíted?

Igen, beruháztam egy komolyabb fényképezőgépbe és több fotós felszerelést is beszereztem már.

Mennyire követed az aktuális gasztronómiai trendeket?

Igyekszem mindig a szezonnak megfelelő zöldségekből ill. gyümölcsökből készíteni valamit és szívesen forgatom a havonta megjelenő magyar és külföldi gasztro újságokat is, hiszen sokat lehet tanulni belőlük.

11647390_718955241563988_1909677063_n

Milyen szerinted a tökéletes étel?

Azt hiszem mindenkinek más és más. Nagyon kedvelem a szárnyas ill. a marhahúst, a sok – sok párolt zöldséget, salátát, sajtokat, a tésztaféléket különféle mártásokkal és a fűszerek összhangját. Igyekszem változatosan és egészségesen főzni.

11650952_718954984897347_263850064_n

Melyik a fontosabb számodra az esztétikum vagy a finom íz?

Mindkettő, mert hiába van egy étel gusztusosan tálalva, attól még nem biztos, hogy finom is, vagy éppen fordítva. Az ételfotóimmal mindig arra törekszem, hogy a kettő összhangban legyen.

Előétel, főétel, desszert. melyiket készíted a legszívesebben?

Tulajdonképpen mindhármat, hiszen egy menü így áll össze, de a desszertek közelebb állnak hozzám, hiszen sokkal több kreativitás rejlik bennük, meg hát édes szájú is vagyok.

Köszönöm szépen a válaszaidat és azt, hogy megosztottad velünk ezeket a csodálatos recepteket 🙂

11652173_718958261563686_210245486_n

11668043_718954738230705_811980631_n

Related posts

Leave a Comment