You are here
Fotó: Reuters Hírek 

Iskolákat zártak be terrorfenyegetés miatt Los Angelesben

Fotó: Reuters
Fotó: Reuters

Terrorfenyegetés miatt bezárták kedden az iskolákat Los Angelesben – jelentette be a város oktatási illetékese.

Az intézkedés 1087 iskolát és mintegy 640 ezer általános és középiskolás tanulót érint az oktatási körzetben. A szülőket arra kérték, hogy tartsák otthon a gyerekeiket.

Ramon Cortines egy sajtótájékoztatón elmondta: az iskolák biztonságáért felelős rendőri szervezet egyik vezetője reggel öt órakor értesítette, hogy nem egy, hanem több iskolát is veszély fenyeget a városban. Mint mondta, befolyásolta a döntésben a december 2-i, 14 halálos áldozatot követelő merénylet a közeli San Bernardinóban.

A fenyegetés komolyságát a városi rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda(FBI) is vizsgálja, de részleteket nem közöltek. A The Los Angeles Times című lap rendőri forrásokból úgy tudja, hogy valaki telefonon robbantásos merénylettel fenyegetőzött, és a rendőrség ezt szavahihetőnek minősítette.

Az MTI helyszíni tudósítója a Híradóban azt mondta: egyelőre annyit lehet tudni, hogy a telefonon, sms-ben vagy e-mailben érkezett fenyegetés szerint táskákban, csomagokban lehet robbanószer.

Az iskolák mindaddig zárva maradnak, amíg meg nem bizonyosodnak a biztonságukról – mondta Steve Zipperman, az iskolai rendőrség vezetője.

(MTI)

 

Related posts

Leave a Comment