You are here
Karentraviss Ajánló Könyv 

Kedvcsináló: Karen Traviss könyvek

Kedvcsináló: Karen Traviss könyvek

Ebben a cikkben Karen Traviss írói munkásságát szeretném bemutatni elsősorban azoknak, akik nem ismernék a Star Wars univerzum íróinak nagy géniuszát. Sok rajongó odavan érte, könyveit dicsérik a webshopoldalakon (Libri, Szukits Kiadó) is, de még művei a moly.hu-n is egy stabil 80% körüli értékelést kaptak.

Karentraviss

De ki is az a Karen Traviss? Mit érdemes róla tudni? Először is azt, hogy az internetes közvélemény szerint nagyon ért a Star Wars rajongókhoz, illetve a hiteles karakterdrámához. Elsősorban a Star Wars univerzumot bővíti roppant egyedi hangulatú Republic Commando sorozatával, mely a 66-os parancs című könyv után már Imperial Commando néven fut tovább. Traviss nem csak a Star Wars univerzumban alkot, de többek között neki köszönhetjük a Gears of War könyveket is. Ezeknek jellemzői, hogy a karaktereken és az ő személyiségükön van a hangsúly, amihez jön egy jó nagy adag lassú, de hiteles dráma, egy kis harcos mítosz, és máris azt mondhatjuk, hogy a Republic Commando sorozat például igazi Star Wars rajongónak egyenesen kötelező olvasmány.

A sorozat jelenleg öt könyvből áll, melyek az alábbiak:

6ok50gTN6_B14107402823687_3

Az 501 után elvileg még érkezett volna egy újabb kötet, de például az Otherworld Élménymagazin Republic Commando (videojáték) bemutatójában szó esik arról, hogy Lucas leállította a projektet, ugyanis (szó szerint idézve az Otherworld videóból:) „változtatásokat eszközölt a kánonban”. A videót 14 perc 35 másodperctől érdemes nézni és elgondolkodni, hogy miért kellett Lucast anno szívből utálni. Íme, a videó:

Legyen bárhogy, én reménykedek azért benne, hogy egy nap talán készül még folytatás nem csak a könyvekhez, de talán a játékhoz is. Sok rajongó lenne elégedett, én úgy gondolom.

Összefoglalva Traviss Republic Commando sorozata a Star Wars rajongók Bibliája, igaz, ez a szent könyv öt kötetes, tehát minden rajongónak csak ajánlani tudom. Nos, elöljáróban ennyit mondanék az írónőről és a sorozatról. A sorozat Színvallás című kötete külön is bemutatásra kerül majd, mihelyt elolvastam. Most azonban hallgassuk meg a klónok már-már legendássá vált nemzeti himnuszát, melytől oly sok Star Wars rajongó lett már libabőrös:

http://https://www.youtube.com/watch?v=9FXrbNlX0KU

Boldog Újévet minden kedves olvasónak! Jövőre jön a könyvbemutató.

Források:

https://en.wikipedia.org/wiki/Karen_Traviss

http://moly.hu/

https://www.szukits.hu/

http://www.libri.hu/

Képek:

http://vignette3.wikia.nocookie.net/starwars/images/a/a8/Karentraviss.jpg/revision/latest?cb=20090624115746

http://i57.tinypic.com/6ok50g.jpg

http://marvin.bline.hu/product_tnimages₆/1461/TN6_B1410740.JPG

http://s02.static.libri.hu/cover/44/4/2823687₃.jpg

Related posts

Leave a Comment