You are here
emmi_bw Hírek 

Kedvező változásra számíthatnak az ápolási díjjal érintettek a közeljövőben.

Hamarosan a kormány elé kerül az ápolási díj emeléséről szóló javaslat.

A kormány teljes mértékben egyet ért azzal, hogy meg kell becsülni azokat, akik beteg hozzátartozójuk otthon ápolását végzik.
A minisztérium már dolgozik az ápolási díj emeléséről és szabályozásáról szóló intézkedéseken. A minisztérium javaslata hamarosan a kormány elé kerül. Az ápolási díjjal kapcsolatban az érintettek számára kedvező változás várható a közlejövőben.
A kormány döntésének előkészítésre az EMMI széleskörű egyeztetéseket folytat az ápolási díj emeléséről és rendezéséről a különböző szakmai és civilszervezetekkel.A párbeszéd továbbra is folytatódik az ügyben érintett szervezetekkel.
Az általános ápolási díj összege az elmúlt években többször emelkedett, 2010. és 2018. között összesen 63 százalékkal, 58.680 forintra nőtt a legsúlyosabb állapotú hozzátartozót gondozók ellátása, egy új kategória a kiemelt ápolási díj bevezetésének köszönhetően.
Idén januártól a tartósan beteg gyermeküket legalább húsz éven át otthon gondozó nyugdíjasok havi 50 ezer forintos kiegészítő támogatást kapnak, illetve a bruttó díjakból nyugdíjjárulékot is fizet az állam, így az érintettek nyugdíjjogosultságot is szereznek.

Related posts

Leave a Comment