You are here
válogatott Hírek Sport 

Kiemelt lesz a magyar válogatott a pótselejtezőn

válogatott
Fotó: Metropol

A magyar labdarúgó-válogatott kiemelt pozícióban várhatja a 2016-os Európa-bajnokság pótselejtezőjének sorsolását – jelentette be a Magyar Labdarúgó-Szövetség.

A pótselejtezők november 12-14. és 15-17. között bonyolítják le, a sorsolást vasárnap 11:20-kor tartják Nyonban, melyet a Sport 1 a tervek szerint élőben sugároz.

Tehát Magyarország kiemeltként várja a play-off sorsolását csakúgy, mint Svédország, Ukrajna és Bosznia-Hercegovina. A nem kiemelt országok között foglal helyet Dánia, Szlovénia, Írország és Norvégia, ami annyit jelent, hogy ezt a négy ellenfelet kaphatja labdarúgó-válogatottunk.

A vasárnapi sorsoláson az a válogatott kezdi hazai pályán a play-offot, akit először húznak ki, tehát például, ha Ukrajna ellenfele Norvégia lesz, akkor Ukrajna otthon kezdi meg a párharcot.

A szabályok egyszerűek: Oda-visszavágós rendszerben rendezik a meccseket, számit az idegenben lőtt gól, viszont ha a mérkőző felek egyike sem lő gólt a két meccs során, akkor 2×15 perces ráadás lesz és ha akkor sincs döntés, akkor 11-es rúgások következnek.

Fenn áll a veszélye annak, hogy a Bernd Storck vezette válogattunk zárt kapuk mögött játssza hazai pótselejtezőjét, amiért az MLSZ fellebbezett az UEFA döntése ellen, miszerint a Románia elleni rangadón történt rasszista bekiabálások miatt a nemzetközi szövetség 1 zárt kapus meccsre ítelte a honi szövetséget, a fellebbezés miatt még nincs jogerős döntés.

N.M

Related posts

Leave a Comment