You are here
kiss tibor Nonstop bodybuilding & Fitness 

Kiss Tibor – A fájdalom szükségszerű

Mikor elsőként belépett az edzőterembe már akkor is megfogta őt a dolog. Nem az edzés, hanem az a fizikum, amelyet a példaképek képviseltek. Mind ez nagy motiváció volt számára, hogy elinduljon céljai megvalósítása felé. Kiss Tiborral beszélgettem.

Kiss Tibor – Van az a bizonyos fájdalomküszöb amit át kell lépni, ha ezt nem tudod megtenni ne válaszd a versenyzést.

Hogy érezted magad mikor először lementél az edzőterembe?

Mikor először beléptem az edzőterembe még tudatlan és tapasztalatlan voltam, de mint minden kezdő sportolónak vannak céljai, tervei és ez motivált engem is már az első alkalommal.

Mi az, ami ennyire megragadott az edzésben?

Mondhatjuk azt is, hogy valójában nem maga az edzés fogott meg, hanem a fizikum amivel az akkori példaképek rendelkeztek. Szerintem minden kezdő testépítőt a példaképek fizikuma motivál.

kiss tibor

Mennyi időd volt felkészülni az első versenyedre?

Mivel erőemelőként kezdtem el versenyzői pályafutásom, és 3 éven át versenyeztem benne, így elég sűrű izomtömeggel rendelkeztem. Utána mar csak egy 3 hónapos versenydiétát kellett végigcsinálnom az első testépítő versenyemhez.

Hogyan bírod a stresszt, ami a verseny felkészülési idő alatt ér?

A fizikális stressz és a fájdalom szükségszerű ahhoz, hogy valaki bajnok legyen. Ha ez a stressz hiányzik akkor valamit rosszul csinálsz. Van az a bizonyos fájdalomküszöb amit át kell lépni, ha ezt nem tudod megtenni ne válaszd a versenyzést.

kiss tibor

Milyen eredményeket mondhatsz eddig magadénak és ebből ki tudnál egyet emelni, amire a legbüszkébb vagy?

Országos Fekvenyomó Bajnok; Wbpf Magyar Bajnok; kétszeres Bodysport Kupa Bajnok; Wbpf Európa bajnokság 5. Hely ; Nac Világbajnokság 8. Hely. A felsoroltak közül az utolsóra vagyok a legbüszkébb, mert ez volt az a verseny, amely előtt szenvedtem a legtöbbet.

kiss tibor

Van saját életfilozófiád, amihez tartod magad és mindig erőt ad?

Egy idézettel válaszolnék erre a kérdésre. “Mit életünkben teszünk, az örökkévalóban visszhangzik”. Ezzel mindent elárultam szerintem.

Van szakmabeli, akit példaképednek tekintesz vagy inspirál téged?

Kathi Béla és Kiss Jenő.

Kiss Tibor – Legyen céljuk amiért tehetnek minden nap egy lépést. Merjenek nagyot álmodni és törődjenek a testükkel, mert benne kell élniük.

kiss tibor
Kiss Tibor – PAÁL MODE-ban

Mivel foglalkozol, amikor nem az edzőteremben vagy? 

Egész nap az edzőteremben vagyok, mivel személyi edzőként dolgozom Nyíregyházán.

Van olyan hétköznapi étel, amit általában nem fogyaszthatsz, de néha nem tudsz neki ellen állni?

Verseny felkészülés ideje alatt muszáj ellenállni, de mikor vége a versenyszezonnak és a diétának akkor megeszek mindent, de tényleg mindent és abból is sokat.

kiss tibor

Néha, ha akad egy kis szabad időd, akkor mit csinálsz?

Akkor a párommal töltöm el ezt a kevéske időt is.

Mit üzensz a fiatal generációnak, akik még szinte csak ismerkednek a kondival. Mit tegyenek akkor, ha nagyon maguk alatt vannak?

Legyen céljuk amiért tehetnek minden nap egy lépést. Merjenek nagyot álmodni és törődjenek a testükkel, mert benne kell élniük.

Hogyan képzeled el magad 20 év múlva?

47 évesen már valószínű, hogy nem leszek ennyire lendületben, de a sportot sosem fogom abbahagyni, mert az életem része. Biztos vagyok benne, hogy 20 év múlva már saját családom lesz és nem a sport lesz az első a listámon, de még szeretnék 3 világbajnoki címet.

Köszönöm szépen a válaszaidat és további sikereket kívánok neked!

Related posts

Leave a Comment