You are here
Bajban a Királyi Gárda (Fotó: supersport.com) Hírek Sport 

Kizárták a kupából a Real Madridot!

Bajban a Királyi Gárda (Fotó: supersport.com)
Bajban a Királyi Gárda (Fotó: supersport.com)

A Spanyol Labdarúgó-Szövetség eltiltott játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt kizárta a Real Madrid csapatát a spanyol Király-kupából.

A szövetség a harmadosztályú Cádiz óvását követően hozta meg a döntést, miután kiderült, hogy szerdán a blancóknál jogosulatlanul játszatták az orosz Denis Cherysevet, holott a csatárnak egy meccses eltiltása volt sárga lapok miatt, a meccsen Cherysev gólt szerzett, a Real Madrid pedig nyert 3-1-re, de úgy néz ki, hogy kényszerűségből fog kiesni a kupából a fővárosi klub.

A mérkőzést követően mind a vezetőedző Rafael Benitez, mind a klubelnök Florentino Perez elmondta, hogy nem tudtak Cheryshev eltiltásáról, mert előző klubja, a Villarreal nem értesítette őket erről. Perez még elmondta azt is, hogy emiatt nem zárhatják ki őket a kupából.

A Real Madrid az ítélet ellen fellebbezett, így végleges döntés december 11-én várható, ha a másodfokú döntés is kizárás lesz, akkor az Osasuna után a második klub lehet, melyet kizárnak az idei Copa del Reyből eltiltott játékos szerepeltetéséért, akkor az Osasunát a Mirandes csapatának óvása után zárták ki.

N.M

Related posts

Leave a Comment