You are here
15492527_1027195307425732_3978097585704748074_n Hírek 

Környezetvédelmi és Egészségügyi bizottság visszaállítását javasolják Ajkán.

Környezetvédelmi és Egészségügyi bizottság létrehozását javasolja Ajkán a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának frakcióvezetője.

Ravasz Tibor lapunknak elmondta, javaslatot az indokolta, hogy a város távfűtését biztosító biomassza erőmű által kibocsátott környezetterhelés kérdése, valamint a városban működő egyéb ipari tevékenységet végző nagy vállalatok és a lakossági egyedi fűtési megoldások káros anyag kibocsátása együttesen jelentősen terhelik az ajkaiak egészségét, melyet nem lehet kezelni egy szakmai, önkormányzati bizottság és az általa kidolgozott környezetvédelmi program nélkül. El kell készíteni Ajka város környezetszennyezési térképét és a szakbizottság felügyelete mellett hosszú távú megoldásokat kell kidolgozni a város közepén működő buszpályaudvar, a távfűtés pernye kibocsátása és egyéb ipari és lakossági környezetszennyező tevékenységek drasztikus csökkentésére, esetleges megszüntetésére.

A képviselő javaslatát a kedden kezdődő frakcióülésén terjesztette elő, a képviselőcsoport támogatásáról biztosította, az új bizottság létrehozásáról a képviselőtestület szavazhat.

 

Related posts

Leave a Comment