You are here
Smoker Mester PR5 Interjú 

A legjobb választás BBQ szerelmeseinek

Smoker Mester PR5

Hazánkban is egyre több embert hódít meg a BBQ ízvilága, amihez elengedhetetlen a minőségi alapanyag és egy minden igényt kielégítő BBQ sütő is. Így gondos tervezéssel és hosszadalmas munkával el is készült Magyarország kiemelkedő minőségű terméke. Ismerjétek meg a SmokerMester-t, amely a vendéglátósok és rendezvényszervezők kedvenc sütője lesz hamarosan. Hausfatter Györggyel beszélgettem.

Röviden be tudod mutatni, hogy mi is az, amit a SmokerMester gyárt és forgalmaz?

A SmokerMester egy angol kifejezéssel élve /BBQ river flow offset smoker-t/ gyárt. Ez a sütő eszköz egy füst visszafordító berendezés. Működési elve az, hogy a tűztérből (kocka) kiáramló forró füst a hústér (henger) aljában elhelyezett határoló lemez alatt a henger ellentétes végébe áramlik, majd a hústér elején visszafordul, közben a lehűlt füst körbe veszi és megsüti a húst majd a kéményen távozik.

Kinek az ötlete volt ekkora eszköznek a megépítése?

A sütő nagyságát én határoztam meg. Azért, mert nem találtam olyan nagyságú BBQ sütőt, ami mobil eszközként telepíthető rendezvényre és valóban ki tud szolgálni több száz fős vendégsereget.

Smoker Mester PR

Miben másabbak a ti Smokeretek, mint az eddigi hasonló sütők?

Elsősorban a 2 négyzetméter sütő felülete adja a különbséget illetve a felhasznált anyagok összeállítási minősége. Az már csak ráadás, hogy az eszköz egyedi ajtónyitása az, amit sehol a világon eddig nem jegyeztek be. Ezért a Szabadalmi Hivatalban a SmokerMester sütő használati mintaoltalomra be lett jelentve. Tartozik még a sütőhöz egy mobil asztal (gueridon), amit a Smoker fő tálcájának oldalára egy mozdulattal fel lehet akasztani, majd amikor használaton kívül van egy mozdulattal össze lehet csukni és egy tartókeretbe a Smoker alatt lehet tárolni.

Kinek ajánlod?

Főleg vendéglátó egységeknek ajánlom kerthelyiségbe, teraszokra illetve olyan rendezvényszervező cégeknek, akik szeretnének a valami új dologgal előrukkolni a megrendelőiknek.

Miben rejlik szerinted ezen eszközök sikeressége a grillekhez képest?

Elsősorban maga a sütési eljárás adja az eszköz sikerét, amit kevesen használnak még Magyarországon. Ez pedig nem más, mint a füsttel történő sütés. A BBQ lényege, hogy a tűz illetve a sütésre váró hús nem találkozik egymással, mert a forró füst süti meg az ételt. A füsttel sütés nem szárítja ki a húst így a BBQ sütők rendkívül sokáig képesek melegen tartani a benne készített ételt.

Smoker Mester PR2
Van lehetőség arra, hogy az emberek rendelés leadása előtt megismerjék vagy kipróbálják, hogy mire is képes az általatok gyártott és forgalmazott eszköz?

Természetesen van rá lehetőség, hogy vásárlás előtt a leendő vevő éttermében egy nyílt napot tartva BBQ hétvégét rendezünk. Így vásárlás előtt gyakorlatban is tájékozódhat a felhasználó a SmokerMester sütővel kapcsolatos tudnivalókról. Amennyiben még nem áll rendelkezésre szabad kerthelyiség (pld.:átalakítás miatt) akkor tudunk olyan éttermeket ajánlani, ahol a SmokerMester sütők már használatban vannak. Ott mindent be tudunk mutatni működés közben.

Mennyire divatos jelenleg hazánkban BBQ?

Rendkívül divatos kifejezés. A BBQ a Street Food gasztronómiai körben van megemlítve. A BBQ-ról sokan beszélnek Magyarországon, de csak kevés az igazán jó BBQ sütő. Reméljük a mi sütőnk a kivételek közé tartozik. Ki kell próbálni.

Melyik a te kedvenc ételed, amely ezzel a sütési technikával készül?

Pulled Pork szendvics illetve a BBQ oldalas a fő kedvenc… Imádom… hmm… egy Rose fröccs kíséretében…most nagyot nyeltem… 🙂

Smoker Mester PR3
Milyen tervek vannak a közeljövőre nézve?

A nagyon rövid jövőben további fejlesztéseink lesznek a SmokerMester sütőkkel kapcsolatban. Erről viszont nem adhatok több információt, mert sérteném a titoktartási szerződésemet. Minden publikus információt megtalálnak leendő partnereink a www.smokermester.hu weboldalon, szlogenünk: -A füst legyen veled.

Köszönöm szépen a válaszaidat további sikereket kívánok neked! 

Smoker Mester PR4

Related posts

Leave a Comment