You are here
10541872_1561007394121898_8279616489565637598_n Egyéb Non-stop Tapolca 

Lesz Tapolcán CT Lajos? – Fogalomzavarban a képviselő?

2017.02.11-én tettük fel a kérdést Rig Lajos a Jobbik Veszprém megye 3-as számú választókerületének országgyűlési képviselőjének egy a választási kampánya alatt tett ígérete végett, melyről a veol.hu-nak számolt be. Azóta a Tapolca Élményeim Városa elnevezésű Facebook oldalon kommentálta a cikket és a témát Rig Lajos, valamint Császár László a kórház gazdasági igazgatója. 

A gazdasági igazgató által leírtak fényében nagyon úgy tűnik, hogy az önjelölt “egészségügyi szakpolitikus” fogalomzavarral küzd. Nézzük a történteket:

Veol linkje: https://veol.hu/tapolca/fejlesztik-a-korhazat-1661014

Korábbi cikkünk: http://nsppress.hu/lesz-tapolcan-ct-lajos/

Tapolca Élményeim Városa oldalon: https://www.facebook.com/tapolca.varosa/posts/1859580444264590

Kezdjük talán Rig Lajos bejegyzésével. Képviselő úr szavaival élve minket is mindig megmosolyogtat mikor egy “hiteles” egészségügyi szakpolitikus zavart bejegyzéseit olvassuk. A “trollkodásért kapják a fizetésüket” című monológjára csak annyit üzennénk a képviselőnek, hogy az alábbi kép szerint ők valóban ezért kapják. Képviselő úrat zavarja, ha szembesítik ígéreteivel.

3

Na de ne térjünk el a témától, Rig Lajos két dologban is fogalomzavarral küzd. Egyrészt a gazdasági igazgató elmondása alapján Rig Lajos CT-ről nyilatkozik, de az általa “befektetőként” nevezett orosz nyugdíjazott katonatiszt MR készüléket kínált megvételre, a gazdasági igazgatóval és a kórházvezetővel történt megbeszélésen is. A befektető szó ebben az esetben, a leírtak alapján nem állja meg a helyét, hiszen az úriember eladásra kínálta az MR! készüléket, így a befektető a kórház lett volna, aki MEGVÁSÁROLJA és FENNTARTJA! A másik része a a fogalomzavarnak, hogy az egészségügyi szakpolitikus nem tud különbséget tenni a CT és az MR készülék között. Ennek a két dolognak a fényében, érthető, hogy Rig Lajos miért nem tud egyenes választ adni a feltett kérdésre: Lesz Tapolcán CT Lajos? Ezzel még nincs vége, Rig Lajos bejegyzésének bemutatása után folytatjuk.

1

Öntsünk tiszta vizet a pohárba! Kampány fogásnak el kell ismerni, nem volt rossz húzás a tapolcaiaknak CT-t ígérni, még akkor sem ha az egy MR volt. Tisztán látás kedvéért a készüléket az eladó 1 millió euróért, tehát 300 millió Forint körüli összegért szerette volna eladni. Rig Lajos befektetőt tehát nem hozott aki megvásárolta volna és a fenntartással járó költségekben is részt vállalna. A gép megvásárlását követően a kórházban ennek megfelelő helyet kellett volna kialakítani, valamint közel évi 60 milliós fenntartási költséggel is számolnia kellett volna a majdani befektetőnek. Folytassuk a gazdasági igazgató Császár László bejegyzésével:

2

A tények ismeretében összegezve:

  • A kórházat 2015 óta senki nem kereste meg befektetői vagy bármilyen más szándékkal ezzel kapcsolatosan.
  • A “CT” ami egyébként MR kizárólag Rig Lajos ígérete volt.
  • Rig Lajos nem szerezte meg az 1 millió eurót a készülékre.
  • Semmilyen konkrétum nem hangzott el arról, hogy ki lesz a befektető, se 2014-ben, se 2015-ben.
  • Rig Lajos egy eladásra kínált “CT” ami egyébként MR készüléket árusító orosz üzletembert hozott befektető helyett.

Tehát: Lesz Tapolcán CT Lajos?

 

Related posts

Leave a Comment