You are here
13394000_1495730560453195_9219268962211293871_n Egészség Interjú Life Nonstop bodybuilding & Fitness 

Lét elemem a sport

13394000_1495730560453195_9219268962211293871_n

Sokszor ő maga is elcsodálkozik azon, hogy mennyire is kevés 24 óra. Fitness fényképezéssel, személyi és akrobatika edzéssel foglalkozik, ezek előtt a cirkuszi artistaként is fellépett és szertornászként versenyzett, amely egy stabil alapot adott fitnesshez. Schneider Ádámmal beszélgettem.

Melyik felső oktatási intézményben mélyítetted el a sporttal kapcsolatos tanulmányaidat?

A Testnevelési Egyetem (TF) hallgatója voltam, ahol szinte minden sporttal megismertettek, mind elméleti mind gyakorlati szinten.

Az életednek már régóta része a sport, honnan jött az ötlet, hogy a cirkuszi artistaságba is bele kóstolj?

Igen, tulajdonképpen amióta járni tudok végeztem valamilyen mozgásformát, legyen az sízés, labdajáték, vagy az első nagy „szerelem”, a szertorna. A Golden Bodies artista társulathoz még az egyetem hallgatójaként ajánlott be torna edzőm, akikkel aztán három fős gúlaformációkat mutattunk be, arany színűre festve, több ország cirkuszaiban.

tisza (275)

Olvastam, hogy kint az Egyesült Államokban is dolgoztál torna edzőként itt milyen újabb tapasztalatokkal gazdagodtál?

Igen, ez a lehetőség szintén az egyetem alatt adódott. Többször volt szerencsém dolgozni az amerikai női tornász válogatott edzőközpontjában, nyári táborokat vezettem, rengeteget tanultam a sportról és nem utolsó sorban életre szóló élményekkel gazdagodtam.

Általában meg szoktam kérdezni azokat az embereket, akik ennyi mindent csinálnak, hogyan tudod ezt bele zsúfolni a napi 24 órába?

Huh..🙂 Sokszor én sem értem, és azt kívánom bárcsak 50 óra lenne egy nap, de valójában az egész szervezés kérdése. Jelenleg személyi edzőként, és akrobatika edzőként dolgozom, így viszonylag rugalmas a napi beosztásom. Emellett marad időm edzeni, főzni és ami igazán örömmel tölt el, fotózni, illetve az ehhez tartozó előkészületeket szervezni, kreatív munkát végezni.

_BBF4182k

Amikor belépett az életedbe a fitness, milyen formában változtatta meg az életedet?

Mondhatjuk, hogy teljes Pál-fordulás történt. Körülbelül 2 éve foglalkozom a testépítéssel és fitnesszel. Előtte is sportoltam folyamatosan és versenyszerűen, de soha nem kellett ennyire odafigyelnem a tudatos táplálkozásra, arányosságra és lelki fegyelemre. Szerencsésnek tartom magam, hiszen a fitness nekem a torna után következett, ami egy stabil alapot adott, megkönnyítve ezzel a versenygyakorlat összeállítását. A környezetem a mai napig szokja, (illetve egyre jobban viseli) a fitt életstílusom, én pedig igyekszem –ha nem is versenyzői szinten- átadni, de ezt a fajta szemléletet.

Melyek azok az eredmények, amelyre a legbüszkébb vagy?

Első versenyem egy Magyar Bajnokság volt, ez örökre emlékezetes marad, mert ekkor léptem először színpadra. Itt kellett leküzdenem a lámpalázat és nem utolsó sorban a diéta okozta „mellékhatásokat”. Majd az első nemzetközi versenyemen az Európa bajnokságon 2. helyet sikerült megszereznem. A legbüszkébb a budapesti VB 4. helyezésemre vagyok, ahol jelen volt az egész családom, barátaim, akiknek a támogatása nélkül nem sikerülhetett volna.

_BBF4214k

Mire számíthat szerinted az, aki személyi edzőként téged választ?

Először is nagyon kemény, de jó hangulatú edzésekre. Másodszor életmódváltásra a konditermen kívüli is (táplálkozás, aktív pihenés stb.) Hiszen az emberek nagy többsége sajnos itt bukik el, és ez a két terület csak egymást kiegészítve hozhat eredményt.

Van olyan dolog, amit a sportban nem sikerült kipróbálnod, de mindenképpen szeretnéd?

A klasszikus sportok nagyját már jártasság szinten elsajátítottam, de nagy álmom kipróbálni minél több extrém és a technikai sportot is.

1932029_1349704061722513_1287857687_n

Látszik az Instagram-os képeiden a profi munka. Mesélnél erről?

Köszönjük, ez egy csapatmunka eredménye, amibe beletartozik kreatív munka, helyszínek, kellékek szervezése, fotós utómunka, és nem elhanyagolhatóan, hogy folyamatosan formában kell lennünk kollégáimmal. Tehát elég komplex, de nagyon élvezem kitalálni és megvalósítani a terveket.

Köszönöm szépen a válaszaidat és további sikereket kívánok!

További információkat találtok itt:

https://www.facebook.com/schneder.adam/?fref=ts

https://www.instagram.com/adam_schneider_fitness/

Related posts

Leave a Comment