You are here
Fotó: ferihegyirepuloter.network.hu Hírek 

Lezuhant egy utasszállító repülőgép Franciaországban

Fotó: ferihegyirepuloter.network.hu
Fotó: ferihegyirepuloter.network.hu

Az AFP a Twitteren írta meg, hogy hivatalos, miszerint egy Germanwings gép, ami Barcelonából tartott Düsseldorfba, 144 utassal és 6 fő személyzettel a fedélzetén lezuhant, senki sem élte túl

A Germanwings elismerte a gép elvesztését, de hozzátették, még nem tudják, mi vezetett a katasztrófához. Francois Hollande francia elnök a baleset után nem sokkal elmondta, nincsenek túlélők, szinte biztos, hogy mindenki meghalt. így fogalmazott: “A baleset körülményei, amik még nem tisztázottak, arra utalnak, hogy nincsenek túlélők.”

A Lufthansa tulajdonában lévő fapados cég a Germanwings egy Airbus 320-assal repült, ami a francia Alpok déli részén zuhant le. A gép 10:41-kor tűnt el a radarokról, miután percenként 1000 métert vesztett a magasságából.

A Le Monde szerint a percenkénti 1000 méteres ereszkedés gyors, de zuhanásnak semmiképp nem tekinthető. A francia közlekedési miniszter szerint a zuhanás előtt küldtek vészjelzést a gépről.

Egyes hírek szerint az áldozatok közt két csecsemő, más hírek szerint egy teljes német iskoláscsoport is van. Úgy tudni, a vesztfáliai Haltern am See iskolájának, a Joseph-König-Gymnasiumnak 16 tanulója és 2 tanára volt a gépen. A helyi lap szerint az iskolából mindenkit hazaküldtek, kríziscsoport alakult, sőt mentők is érkeztek az iskolához. A Bild szerint egy cserediákprogramból tért haza az osztály, a pontos utaslistát azonban egyelőre nem közölte a légitársaság, magyar áldozatról egyelőre nincs információ.

A spanyol közszolgálati televízió azt jelentette, többségében németek utaztak a Franciaországban lezuhant repülőgépen, de spanyol állampolgárok is voltak rajta.

A katalán kormányzat bejelentette, hogy egy segélyvonalat hozott létre, amelyen felvilágosítást és segítséget kérhetnek a gép utasainak hozzátartozói.

Egy közeli falu, Seyne-Les-Alpes tornatermében ideiglenes halottasházat állítottak fel. A hozzátartozók közben elkezdtek gyülekezni a düsseldorfi reptéren. Arturo Mas katalán kormányfő azt mondta, hogy a hozzátartozókat elviszik a baleset helyszínének közelébe, a legközelebbi faluba. Közben valamennyi érintett állam vezetője megszólalt és együttérzését fejezte ki, így tett a spanyol miniszterelnök és király, a francia elnök és a német kancellár is.

VI. Fülöp spanyol király éppen kedden érkezett hivatalos látogatásra Franciaországba. Az uralkodó a tervezett programot megszakítva a katasztrófa helyszínére utazik – közölte a spanyol televízió.

Forrás: propeller.hu

Related posts

Leave a Comment