You are here
Jorge Lorenzo idén először vezeti a bajnokságot (Fotó: p1race.hu) Hírek Sport 

Lorenzo nyerte a futamot, a Moto3-ban új futamgyőztest avattak

A spanyol Jorge Lorenzo (Yamaha) nyerte a gyorsaságimotoros-vb Cseh Nagydíját, Brnoban, viszont a Moto3-ban és a Moto2-ben is rendeztek versenyt, lássuk milyen eredmények születtek.

Moto3:

Antonelli először nyert futamot a Moto3-ban (Fotó: Getty Images)
Antonelli először nyert futamot a Moto3-ban (Fotó: Getty Images)

Kétszer kellett elindítani a Moto3-as futamot, köszönhetően annak, hogy az első körben két hatalmas tömegbukás is adódott. Gabi Rodrigót kórházba kellett szállítani, a többiek szerencsére különösebb sérülések nélkül megúszták a bukást.

Az új rajt sem hozott sok sikert a vb-pontversenyben élen álló Danny Kentnek (Honda), aki nem tudott beleszólni az elsőségért szóló harcba, pedig az elején hatalmas boly csatázott a győzelemért.

Közülük Niccoló Antonelli (Honda) biztosan tartotta első helyét az üldözőkkel szemben, és pályafutása első futamgyőzelmét aratta, ráadásul a hétvégén írt alá új szerződést a csapatával.

Moto2:

Johann Zarco (elöl) egyre közelebb a Moto2-es világbajnoki címhez (Fotó: Reuters)
Johann Zarco (elöl) egyre közelebb a Moto2-es világbajnoki címhez (Fotó: Reuters)

A Moto3-as versenyen történt balesetek miatt a Moto2-es futam is később indult, szerencsére itt nem voltak olyan nagy ütközések, mint a legkisebbeknél.

Igaz, izgalmat is sokkal kevesebbet láttunk, Johann Zarcót a második kör után gyakorlatilag már senki nem tudta megszorítani, így a francia versenyző megszerezte a negyedik futamgyőzelmét.

Zarco előnye így már 79 pontra nőtt az összetettben, ez már több mint három futamgyőzelmi, úgyhogy egyre közelebb áll a világbajnoki cím megszerzéséhez.

MotoGP:

Jorge Lorenzo idén először vezeti a bajnokságot (Fotó: p1race.hu)
Jorge Lorenzo idén először vezeti a bajnokságot (Fotó: p1race.hu)

A királykategória egyik nagy kérdése az volt, hogy folytatja-e a remeklését Marc Márquez, aki a legutóbbi két futamán bezsebelte az első helyet.

Brnóban azonban nem volt esélye a győzelemre, Jorge Lorenzo végig remekül versenyzett, és ötödik futamgyőzelmét szerezte meg idén. Ráadásul a Yamaha 2010 óta először nyert Csehországban.

A spanyol klasszis győzelmének köszönhetően az élre ugrott, mivel Valentino Rossi csak harmadik lett. Bár Lorenzo és Rossi azonos pontszámmal áll, előbbinek több győzelme van, így ő ugrott fel az első helyre.

Forrás: digisport.hu

Related posts

Leave a Comment