You are here
A magyar csapat öröme (Fotó: YouTube) Hírek Kultúra 

Magyarország ismét döntős az Eurovíziós Dalfesztiválon!

A magyar csapat öröme (Fotó: YouTube)
A magyar csapat öröme (Fotó: YouTube)

Freddie – Pioneer című dala ismét egyenes utat jelentett Magyarországnak a Svédországban zajló 61. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe, 2011 óta immáron hatodik alkalommal.

A Magyarországot képviselő énekes a verseny első elődöntőjében negyedikként lépett színpadra. A 18 előadóból a tíz legjobb közé került a szakmai pontok és a közönségszavazatok kombinációja alapján kialakult összesítésben, így lett a szombati 26-os döntő résztvevője.

Bekerült az első elődöntőből  a fináléba Horvátország, Hollandia, Örményország, Oroszország, Csehország, Ciprus, Ausztria, Azerbajdzsán és Málta versenyzője.

Freddie-vel Magyarország egymás után hatodszor tudott döntőbe jutni az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az énekesnek esélye lehet az eddigi legeredményesebb magyar indulókat, Bayer Friderikát, Kállay-Saunders Andrást, és Rúzsa Magdit is megelőznie.

Fehérvári Gábor Alfréd egyébként egy elismerést már kapott is: ő lett Mr. Eurovision.

Azonban volt egy kisebb botrány a tegnapi napon, ugyanis az orosz zsűritag 7 percig élőben sugározta a zsűris próbát. Anastasia Stockaja a holland és az örmény produkció alatt indított élő közvetítést a Periscope alkalmazáson keresztül, amiben mutatta a közvetítés képeit is (ezt szigorúan tilos nyilvánosságra hozni a verseny előtt, erre a sajtóközpontban is felhívják mindenki figyelmét), valamint lehet hallani a zsűri kommentjeit és pontozását is a felvételen. Az EBU és az orosz RTR köztévé megvitatta az eseményeket. Az RTR javaslatára visszaléptetik Stockaját, a szavazatait érvénytelenítik és a helyére az RTR új zsűritagot fog hívni a nagy döntőre. Az RTR elnézést kér a holland AVROTROS és az örmény AMPTV nemzeti közmédiától, amiért online streamelte a küldöttjük fellépését az orosz zsűritag.

Íme az ominózus videó:

(hvg.hu)

Related posts

Leave a Comment