You are here
Maurizio Arrivabene (Fotó: f1news.ru) Hírek Sport 

Maurizio Arrivabene marad a Ferrari csapatfőnöke

Maurizio Arrivabene (Fotó: f1news.ru)
Maurizio Arrivabene (Fotó: f1news.ru)

Ugyan többször felmerült annak lehetősége, hogy Sergio Marchionne Ferrari-elnök meneszti a gyenge szezonrajt miatt Maurizio Arrivabene csapatfőnököt, ennek ellenére a 59 éves szakember marad a maranellóiak csapatvezetői posztján – írja egy a csapathoz közel álló blogger.

Először májusban vetődött fel Arrivabene menesztése a rosszul kezdődött szezon miatt, ebben az esetben utódja a mostani technikai igazgató James Allison lett volna, viszont Marchionne védelmébe vette a honfitársát, amivel egy időre elcsendesítette az erről szóló pletykaáradatot.

Most a csapat belügyeiben jártas olasz blogger, Leo Turrini írt arról, hogy Sergio Marchionne továbbra is számít a 2014 óta a Scuderiánál szolgáló Arrivabenére. Azt ugyan megjegyzi Turrini, hogy a csapatfőnök nem tartozik az elnök “belső körébe”, így nem tud a hosszabb távú tervekről és arról, hogy komolyabb változások jönnének. Ross Brawn, a Ferrari korábbi technikai igazgatója pár napja arról beszélt, hogy a csapatnak most stabilitásra van szüksége és nem szabad túlreagálniuk a gyenge szezonkezdetet.

Ezen felül Turrini azt is elmondta blogjában, hogy a Ferrari versenyzői akadémiájának legtehetségesebb tagja, a monacói Charles Leclerc hosszú távú szerződést írt alá a nagycsapattal, Leclerc egyébként a Haas-Ferrari tesztpilótája és a GP3-as sorozat listavezetője, aki a Silverstoneban rendezett két napos teszt első napján pályára vitte az egyik versenygépüket. Megjegyzi, ő maga nem ismeri a fiatal monacóit, a Ferrari viszont jól tudja, kiben rejlik komoly potenciál, az a srác pedig nem lehet tehetségtelen, aki ilyen fiatalon többéves szerződést kap.

N.M

Related posts

Leave a Comment