You are here
00000000000 Sport 

Mennyire lesz nehéz dolga, a Bayern Münchennek?

00000000000
A Bayern München 2010 óta folyamatosan bejutott a DFB kupa elődöntőjébe, és ha ma nem történik meg egy eget verő csoda, akkor Thomas Müllerék sorozata folytatódni fog.

Hétvége óta gyakorlatilag kevés dolog változott a müncheni csapatnál, a sérültek terén, hiszen bár Ribery és Götze bekapcsolódtak az edzésmunkába, visszatérésük még mindig váratni fog magára. Rajtuk, valamint a sérült Boatengen és Javi Martinezen kívül, még az új szerzemény Tascit sem láthatjuk, hiszen az agyrázkódást szenvedő védő orvosi tanácsra továbbra is pihen. Arturo Vidal a Leverkusen ellen rúgást kapott a lábára, ám az utolsó információk alapján játszani fog, mint ahogyan Xabi Alonso eltiltása is csak a bajnoki mérkőzésre maradt érvényben. Juan Bernat és Rafinha két meccsel ezelőtt játszottak újra a csapatban, és a két játékos ma már akár a kezdőcsapatban is helyet kaphat, egy esetleges Guardiola döntés alapján. Lehet tippelgetni az összeállításiakt illetően, a Kicker a középen látható tizenegyet várja, ám nem szabad elfelejteni, hogy ezt a meccset (bármennyire is komolyan kell venni), a Bayern a kvázi B csapatával is hozni tudja.

NeuerKimmich, Xabi Alonso, AlabaLahm, Rode, ThiagoRobben, T. Müller, Douglas CostaLewandowski

Változtatás lehetősége talán a kapuban állna fenn, ám tekintve, hogy Sven Ulreich is sérüléssel bajlódik, Tom Starke pedig vagy 2 éve nem védett tétmeccsen, Manuel Neuer nevével fog kezdődni a bajnoki címvédő összeállítása. Joshua Kimmich legutóbb meggyőzött arról,hogy helye van a védelemben, és így ezúttal sem a középpályán kell bizonyítania egy nyilván gyengébb ellenfél ellen, és a Thiago-Alonso-Vidal hármasból is akár két ember játszhat majd. (Bár így meg a remeklő Bastuber szorulna ki.) Sebastian Rode kezdőbe várása meglepetésként hathat, ám nem szabad elfeledni, milyen teljesítményre is képes, az állandó csereember szerepkörére kárhoztatott tehetség, így a szurkolók bizakodhatnak abban, hogy ha játszik, azt minőségi módon fogja megtenni. Szélsőkérdésben, már korábban is kifejtettem, hogy Douglas Costa kivívta, hogy alanyi jogon szerepeljen a kezdőben, ám ezúttal nem lennék meglepve, ha kísérletező jelleggel Robben és Coman játszanának a széleken, a brazil klasszis pedig csak csere lenne. (Bár aztán reálisabb, hogy a két említett játékos között dőlhet el a másik szélső kiléte.)

A Bochum a jelenleg a második liga 5. helyén áll, Gertjan Verbeek csapatának azonban még bőven megvan az esélye az osztályozó kivívására. A csapat legutóbbi meccsét megnyerte, a téli előszezonban pedig a Levekusent, a Herthát, és Gladbachot is magabiztosan verte. Igazán ismert játékos nem található a ma házigazdaként látható VFL-nél: Védelmük stabilnak tűnik a számadatok alapján, a csapatrészt meglehetősen rutinos játékosok alakítják. (Közülük Stefano Cerlozzi emelendő ki, aki a Bayern akadémiáján nevelkedett.) A csapat legeredményesebb góllövője az idei szezonban, Simone Terodde, aki már 10 gólnál jár a bajnokságban, de az eddigi kupában aratott győzelmekből is gólokkal vette ki a részét.

A csapatok 73 meccsének javát a Bayern München nyerte, mint ahogyan az utolsó bajnokijukat is 2010 májusában. (Müller triplázott akkor.) A kupában idáig ötször találkoztak a felek. Az első alkalommal (1968-ban) máris meglepetés született, hiszen a bochumiak kiejtették az akkor kétszeres címvédőek számító Bayernt. Bár a bajorok általában uralták a bajnoki meccseiket, a két kupagyőzelemmel záruló évben (1982-ben, és 1986-ban) is nehezen léptek túl riválisukon, sőt utóbbi évben meg is kellett ismételni a találkozót döntetlen miatt. Az utolsó kupamérkőzést egymás ellen 2011 decemberében vívták a csapatok, akkor Bochumban Robben az utolsó percben döntötte el a továbbjutás sorsát.

A mérkőzés 20 óra 30 perckor kezdődik, ám hazánkban elméletileg csak 23 órától lesz látható a találkozó a Sport2-n.

Related posts

Leave a Comment