You are here
Patrick Ekeng (1990-2016) (Fotó: ghanacelebrities.com) Hírek Sport 

Mérkőzés közben elhunyt a Dinamo Bukarest focistája!

Patrick Ekeng (1990-2016) (Fotó: ghanacelebrities.com)
Patrick Ekeng (1990-2016) (Fotó: ghanacelebrities.com)

Mérkőzés közben összeesett és péntek este meghalt Patrick Ekeng a Dinamo Bukarest 26 éves középpályása – írja a klub hivatalos honlapja.

A kameruni középpályás csereként állt be csapata Constanta elleni bajnokiján, amikor a 70. percben a kezdőkörben összeesett. A Dinamo orvosi stábja percekig próbálta újraéleszteni Ekenget, sikertelenül. Mentővel a közeli Floreasca kórházba szállították, ahol 70 percig küzdöttek az életéért, de sajnos nem jártak sikerrel.

A román sportlapok információi szerint Ekenggel szívroham végezhetett, a Dinamo Bukarest klubigazgatója szerint a tragédia nem következett volna be, ha időben megérkezik a mentőautó.

Ekeng tavaly szerződött a román fővárosi csapathoz, előtte megfordult Spanyolországban, Svájcban és Franciaországban, utóbbi országban él felesége és kislánya.

A fővárosiaknál nem ez volt az első eset, még 2000 októberében Cătălin Hîldan esett össze szintén mérkőzés közben, mint később kiderült szívmegállás miatt hunyt el Hildan.

A késő esti órákban a Dinamo szurkolói a klub székháza előtt gyülekeztek, többen gyertyákat gyújtottak Patrick Ekeng emlékére.

A tragédia miatt a Dinamo Bukarest-CFR Cluj kupadöntőt elhalasztották.

N.M

 

Related posts

Leave a Comment