You are here
15497625_1209079162511946_1233085832_n Desszertek Nonstop Receptek 

Mézeskalács

Egy nagyon egyszerű, és rögtön finom puha mézeskalács receptet szeretnék Nektek megmutatni. A képen az akkor még 3,5 éves Fiamat láthatjátok. Nélküle semmilyen sütemény nem készülhet. Kiveszi mindenből a részét. 🙂

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 3 teáskanál szódabikarbóna
  • 2,5 dl méz
  • 30 dkg rama
  • 3 tojás
  • +1 pohár liszt a nyújtáshoz
  • sütőpapír
  • formák
  • dekoráláshoz:
  • 30 dkg porcukor
  • 2 tojásfehérje
  • színes cukorkák
  • dió, mandula
  • ételfesték

 

Elkészítés:

A hozzávalókat kimérés után alaposan összegyúrjuk, majd egy picit állni hagyjuk. A ramat vegyétek ki a hűtőből pár órával előbb, hogy megpuhuljon 🙂 ! Tepsibe tegyünk sütőpapírt. Majd liszttel megszórt deszkán nyújtsuk ki a tésztát 5 mm vastagságúra. Ezután a formákkal szaggassuk ki a mézeskalácsokat.

A kész nyers formákra tehetünk diót, mandulát dekorálásnak.

A sütőt melegítsük fel 160-180 fokra, és 10-15 perc alatt megsülnek a kalácsok.

Rögtön puha lesz, s már fogyasztható is 🙂 !

Miután kihűltek, lehet dekorálni. A porcukrot összekeverjük a tojásfehérjével, lehet színezni is ételfestékkel. Kinyomóba tesszük, s mehet rá a kalácsokra. A mázt megszórhatjuk színes cukorkákkal.

Száradás után lehet fogyasztani.

Egy tipp: Ha egyszer olyan mézeskalácsot süttök, ami nem puha, akkor vegyetek egy almát, vágjátok szét s tegyétek bele egy dobozba a kalácsok közé. Az alma megpuhítja a kalácsokat.

 

Kellemes készülődést kívánok, és szeretetben gazdag ünnepeket!

 

Kuláné Németh Noémi

15491430_1209079149178614_216293672_o

15497625_1209079162511946_1233085832_n

 

Related posts

Leave a Comment