You are here
image Kultúra 

A Mindenki nyerte az Oscar-díjat!

Deák Kristóf filmje, a “Mindenki” nyerte a “Legjobb kisjátékfilm” kategória Oscar-díját a 89.  Oscar-díjátadón.
imageA magyarok számára leginkább érdekes díjat, háromnegyed 5 körül adták át Los Angelesben. A magyar filmet harmadikként mutatták a jelöltek között. A szobrot, Salma Hayek és David Oyelowo adta át. A díjat Deák Kristóf rendező, valamint Udvardy Anna vette át. (A film főszereplője Szamosi Zsófi is kiment az alkotókkal.) A “Mindenki” című filmet ugyan az esélyesek között tartották számon, de francia riválisának nagyobb sanszot adtak a fogadóirodák.

A 2016 februárjában bemutatott film, a negyedik magyar alkotás amely Oscar díjban részesült. 1981-ben “A légy” című rövidfilmet díjazták a legnevesebb filmes díjátadón, míg 1982-ben a “Mephisto”, 2016-ban pedig a “Saul fia” nyerte el a legjobb idegennyelvű film díját.

A legjobb rendező díját, a Kaliforniai Álom direktora Damien Chazelle nyerte, a legjobb férfi főszereplő Casey Affleck, a legjobb női főszereplő Emma Stone lett. A legjobb film díjánál azonban soha nem látott közjáték játszódott le: Faye Dunaway Warren Beatty ugyanis a Kaliforniai álom győzelmét olvasták be, aztán már mikor a stábtagok fölmentek a színpadra, kiderült, hogy Beatty rossz borítékot kapott, és a Holdfény nyerte el a legjobb film díját.

Related posts

Leave a Comment