You are here
13706254_10206883744639240_656380061_n (1) Nonstop bodybuilding & Fitness 

Mindig van egy nagyobb cél, egy magasabb léc, amit szeretnénk megugrani

13699423_10206883739839120_442609669_o

Saját példáit és tapasztalatát osztja meg a Laz The Spartan oldalán, amely sok ember számára segít abban, hogy megtalálja az elveszett motivációt. Munka mellett sportol ő is így ezzel is arra sarkallja az embereket, ha van bennünk akarat és motiváció, akkor képesek lehetnek arra, hogy kilépjenek a komfort zónájukból. Mészáros Lászlóval beszélgettem.  

Mennyire fontos dolog szerinted az emberek számára a motiváció?

Azt hiszem ez olyan, mint az emberek egészséghez való hozzá állása. Akkor fedezik fel hiányát sok esetben, amikor már nagyon nagy hiánya van. Amikor a legnagyobb szükség van a pótlásra! Természetesen vannak, akik hamarabb észbe kapnak és életük részévé válik napi szinten. Egy sportoló életének pedig szinte ez az alapja! A mindennapok része! Olyan ez számunkra, mint a levegő vétel. Mindig van egy nagyobb cél, egy magasabb léc, amit szeretnénk megugrani. Ebben szeretnék segíteni az embereknek a „Laz The Spartan” sportmotivációs oldalammal. A munka mellett sportolok és így megmutatni a többi embernek, hogy ők is képesek rá. Tudod, ha már egy embernek egy napot pluszban hozzá adok az életéhez, akkor megérte! Arról nem is beszélve, ha egy sportoló vagy valaki aki sokkal nagyobb eredményeket tudhat magáénak, mint én, az azt mondja…Igen ez a srác inspirál! Igen Ő megcsinálta!

Mit érdemes tenni akkor, ha valahol elveszítjük ezt?

Akkor a legjobb visszatérni a „gyökerekhez”. Emlékeztetni magunkat, hogy honnan indultunk és anno mi volt ami elindított bennünket. Sokszor az akkori érzés felébresztése sokat segít. Vagy olyan embereket keresni az internet segítségével, akik rosszabb helyzetben vannak, mint mi és mégis küzdenek. Nekem nagyon sokat segít például Alex Zanardi kitartása. Egészséges embert volt és elvesztette mindkét lábát. Egy bajnok volt úgy is és erről ilyen állapotban sem volt hajlandó lemondani! Kell ennél több? Már mennék is edzeni, annyira motiváló!

13711652_10206883738919097_660148766_o

Milyen kérdésekkel fordulnak hozzád általában azok, akik rátalálnak vagy követik az oldaladat?

Kezdő szinten edzésekkel esetleg étkezéssel kapcsolatos kérdések szoktak felmerülni. Vagy éppen, hogy osszam meg velük részletesen milyen számokkal dolgozom az edzések alkalmával. Volt olyan is, aki szerette volna kipróbálni magát versenyen és minden kis apróságot tudni akart, már hónapokkal korábban. Szeretem az ilyen jellegű dolgokat, mert egy-egy kérdésből én is tanulhatok! Főleg, ha korábban nem szenteltem neki nagyobb figyelmet. Természetesen az életemmel kapcsolatos kérdések is felmerülnek néha, hogy egy-egy nehezebb helyzeten hogyan léptem túl.

A személyes tapasztalataidból sokat megosztasz a közösségi oldaladon valószínűleg ez is másabban hat az emberekre. Mennyire könnyű, jó és hasznos példát mutatni az olvasóidnak?

Azt mondják a példától és nem a tanácstól változik a világ.  Azt mondom, hogy először végig kell menj azon az úton, amiről beszélsz. Ez nem könnyű, viszont a leghasznosabb! Nem csak úgy a levegőbe beszél az ember. Ezért vállalom nyíltan, hogy milyen nehézségekkel, adott esetben függőségekkel küzdöttem meg. Vagy éppen, hogy én is voltam 92 kg és kövér. Sokszor el sem tudják képzelni, amíg nem mutatok egy képet abból az időszakból.

13699423_10206883738839095_1720144067_o

Mennyire sikerült felkészülnöd a Spartan Race-re?

Ha ezt általánosságban kérdezed, akkor szépen haladok azt érzem. Ezt legfőképpen az egyre jobb helyezések és idő eredmények mutatják. Bár mindig van min fejleszteni, főleg a közel egy éves futó szezon kihagyás után. Erőben, főleg felső testen nagyon-nagyon sokat fejlődtem az elmúlt 9 hónapban, bár ez köszönhető a szinte nem normális mennyiségnek, amit megcsináltam. Hatalmas élmény, hogy sikerült kijutnom az Európa Bajnokságra! Ezzel egy álmom teljesült! Igaz nagyobb kihívás, de hiszem, hogy a kitűzött célokat ott is teljesíteni tudom 24.-én!

Szellemileg vagy inkább fizikailag volt nehezebb számodra?

Az elmúlt időszakban nagyon sokat fejlődtem mentálisan. Igaz ez azzal is járt, hogy kicsit „megkeményítettek” a kihívások. Azt érzem ez mind csak hasznomra vált. Akkor nem tartanék itt! Mondom ezt úgy, hogy senkinek sem kívánom a műtétem utána fájdalmakat. Az ott az enyém volt! Egyszerűen kellett! Most már tudok róla beszélni, de tudnom, éreznem kellett. Ahhoz, hogy azt mondhassam, ami ennél enyhébb azt simán kibírom! Mert már volt rosszabb, voltam mélyebben! Szóval ezek után a fizikai kihívásokra, mint pillanatnyi megoldandó feladatra tekintek.

13706254_10206883744639240_656380061_n

Szerinted kinek és miért érdemes részt venni a versenyen?

Mindenkinek! Komolyan! Idős, fiatal, egészséges vagy éppen beteg ember. Próbára tesz és megmutatja ki vagy. Vagy éppen, hogy ki lehetnél! Úgy kirúg a komfort zónádból, hogy egyszer csak azt érzed ott billegsz a „tajgetosz” szélén! Ez az amiért nagyon szeretem!

Milyen nagyobb megmérettetések állnak most előtted?

Először is az EB-n helyt állni tisztességgel! Mivel a térd műtétem (február) óta körülbelül egy tucat futó edzést tudtam beiktatni, így nem várok csodát. A cél az a 100-ban lenni, de ha szigorúbb vagyok akkor a legjobb 50-ben! Mivel ez egy Beast verseny lesz, azaz 21 km+ valamennyi, így könnyen lehet 30 km is, mint tavaly. Bármi történhet! Szóval az okos versenyzést szeretném alkalmazni, persze lehetőségeimhez képest minden meg fogok tenni, hogy a legjobb eredményt érjem el. Idei évre 3-4 Trifecta van betervezve még. (Trifecta= 1-1 rövid, közép és hosszú távú Spartan Race teljesítése az adott évben) Illetve friss tervek között szerepel, hogy a lehető legtöbb Sprint versenyen elinduljunk a csapatunkkal!

13713516_10206883744759243_498059947_n

Rövid távú kihívásokon belül mi az, amin jelenleg keményen dolgoztok?

A fizikai és mentális kihívások mellé most egy új is bekerült. Méghozzá a szponzor keresés! Dolgozunk egy igazán ütős csapat létrehozásán, mely komoly erőt képvisel a profi kategóriában és teret ad az amatőr versenyzőknek is! Ez a lehető legjobb vonalon halad ugyanis 100%-osak vagyunk 2 elit, azaz profi versenyből mindkettőt hoztuk a Kívés Bendegú, Egri Viktor, Nagy Patrik, Petrovics Alex, Tömböly Dávid és jó magam összeállítású csapattal!

Esetleg tervben vagy motivációval kapcsolatos könyv vagy milyen terveid vannak az elkövetkező évekre?

Igen egyre többet esik szó róla, hogy már papíron is meg kellene jelentetni az utam. Azt, hogy miket kaptam az élettől vagy éppen mit vett el. Honnan jöttem és hová tartok. Az egyik fő tervem, célom, hogy ez a könyv létre jöhessen! Ehhez még kellene mecénást vagyis szponzort találni, mert munka és sport mellett elég nehéz időt szakítani rá. Illetve egy kiadót, aki korrekt módon kezelné az ügyet és hajlandó egy nyer-nyer együttműködést létre hozni.Természetesen a könyv mellett szeretném a sport motivációs oldalam is fejleszteni, illetve volt kereslet előadásokra is. Keresem a lehetőségeket, hogyan tudnám az emberek szolgálatába állítani élet tapasztalataim.

Köszönöm szépen a válaszaidat és további sikereket kívánok neked!

További információkat találtok itt:

Related posts

Leave a Comment