You are here
Happy-Monday Lélek Life 

Monday motivation I. rész

CZjd4HsXEAABfEC

Mindenkinek ismerős az a szituáció, hogy hétfő reggel van és csörög a vekker, amit legszívesebben egy hatalmas nagy bunkóval péppé vernénk. Nincs mit tenni… fel kell venni és elindítani a napot. Igen tipikus hétfő reggel.

Átlagban így indul a hét eleje, de nem kell így lenni. Érdemes számot vetni gyorsan, hogy van munkánk, családunk és egészségünk. Inkább azt nézzük. Próbáljunk arra gondolni, hogy egy új hét kezdődik, amelyben újabb lehetőségek, tervek rejlenek. Persze nem azt mondom, hogy csak játék lesz a hét, mert mindig vannak újabb buktatók, bukások, de ezek mind megerősítenek, növelik az akaraterőnket és így megbecsüljük azt, amink van.

kaveka

Mindegy, hogy mennyire tűnik valami lehetetlennek, mindig létezik egy okos, váratlan út, amin keresztül meg lehet oldani a problémát.

Paul Wilson

Jelöljünk ki mindig egy kisebb célt ez lehet csak az például, hogy valamit jobban csinálunk vagy figyelmesebbek vagyunk a családtagjainkkal. De dönthetünk úgy is, hogy egy kicsit változtatunk az életmódunkon. Nem kell nagy dolgokra gondolni, mert ezek legtöbbször úgy sem valósulnak meg. 

Látnunk kell a célt ahhoz, hogy megcélozhassuk. De amit látunk, azt a versenytársaink is látják.

Ian Nicholas Stewart

Az írás lényege az lenne, hogy a csúnya rossz hétfőt lehet jó értelemben is felfogni. Ne felejtsünk el mosolyogni, mert így szinte minden könnyebben elviselhető. Azt se felejtsük el, hogy valahol el kell kezdeni a hetet, hogy végre péntek lehessen. 🙂

Amúgy is rengeteg negatív dolog van, ami körbe vesz minket vagy éppen bombáz minket, legalább mi saját magunknak ne teremtsünk plusz stressz helyzetet. Az elkövetkező hetekben tippeket adunk ahhoz, hogy kicsit könnyebben elviselhetőbb legyen a mumusnak tartott hétfő, ami valójában egy ártatlan hétköznap ezt tartsuk eszünkben. 

Minden nap elhozza az új kezdet csodáját. Számos előttünk álló pillanatot szokványos napnak látunk csupán, de mindannyiunknak megadatott a lehetőség, hogy különlegessé tegyük őket. “

Douglas Pagels

Na ez ugyanígy vonatkozik a hétfőre is. Bár Garfield óta jogunk van utálni a hétfőt, de miért tennénk, ha éppen ez a nap lesz a sorsfordító az életünkben?

Tervezett írások:

  • mosolyogni mindig tudni kell
  • tervek és célok, amik beindítják a hetet
  • Vigyünk rendszert a hétköznapjainkba
  • lepjük meg szeretteinket

Related posts

Leave a Comment