You are here
Happy-Monday Lélek Life 

Monday motivation II. rész

CZjd4HsXEAABfEC

Még nagyon benne vagyunk a szürke és sötét télben így a kedvünk sem a legtökéletesebb. Kevesebbet mosolygunk és eléggé morcosak tudunk lenni. Kérdezem én ettől bármi is jobb lesz?

A válasz az, hogy nem. A mosoly egy valódi gyógyszer és nem csak magunk, hanem a környezetünk számára is. Persze sokszor úgy érezzük, hogy nincs értelme mosolyogni, pedig mindig lehet találni akár csak egy aprócska kis okot, ami jobb kedvre deríti az embert.

De képzeljünk el egy helyzetet sétálunk az utcán és mi mosolygunk két lehetőség áll fent a velünk szembe jövők szintén viszonozzák vagy hülyének néznek… ez a rosszabbik eset. Akár a főnökünknek is szerezhetünk egy jobb napot, ha nem a fáradt és kedvtelen arcunkat kell néznie.

smile-face-good-energy

Abban biztosak lehetünk, hogy sokkal hasznosabb bármelyik helyzet ahelyett, hogy nyomkodjuk a telefonunkat.

Mosolyogjunk, de ne tagadjuk a problémákat, ne meneküljünk előlük; azt fejezze ki a derű, hogy tetteinket a józan ész irányítja.

Jorge Bucay

A reggelünk is sokkal szebb lesz, ha nem úgy ébredünk fel, hogy már megint hétfő és menni kell. Próbáljunk egy mosollyal arra gondolni, hogy a munkatársaink várnak minket és együtt egy jó csapatként oldjuk meg az aktuális feladatokat. Sokkal másabb így munkába indulni, mint azon görcsölni, hogy á már megint menni kell és a hátunkon is áll a szőr tőle.

A ráncok csak azt jelzik, hol a mosoly helye.

Mark Twain

Összegezve nem arra gondolok, hogy ész nélkül mosolyogjunk mindenhol, hanem inkább arra, hogy sokszor van olyan helyzet, amikor igen is egy mosoly segít.

140629_mosoly_gyermek

Related posts

Leave a Comment