You are here
Luis Salom (1992-2016) (Fotó: formula.hu) Hírek Sport 

MotoGP: Halálos baleset a Moto2 egyik edzésén!

Luis Salom (1992-2016) (Fotó: formula.hu)
Luis Salom (1992-2016) (Fotó: formula.hu)

A fiatal spanyol motoros, Luis Salom a Moto2-esek második szabadedzése során szenvedett hatalmas balesetet, amely után hiába szállították kórházba, az életét már nem sikerült megmenteni.

Nagyjából a felénél járt a Moto2-esek Katalán Nagydíjának péntek délutáni második szabadedzése, amikor váratlanul előkerültek a piros zászlók: Luis Salom elsőre is súlyosnak tűnő balesete miatt szakították félbe a tréninget. A helyszínre azonnal megérkezett két mentőautó, valamint hamarosan a mentőhelikopter is leszállt, ám végül úgy döntöttek, inkább közúton szállítják kórházba a hazai közönsége előtt szereplő motorost.

A FIM, a Dorna és az IRTA által közösen kiadott közlemény szerint a SAG Team versenyzőjét azonnal megműtötték a Hospital General de Catalunya kórházban, ám az orvosok minden erőfeszítése ellenére sajnos nem tudták megmenteni az életét. A 24 éves pilóta helyi idő szerint 16 óra 55 perckor hunyt el.

Luis Salom 2009-ben mutatkozhatott be a gyorsasági motoros világbajnokság 125 köbcentis géposztályában. Első dobogóját 2011-ben, Assenben szerezte, a 2012-es indianapolisi futamon pedig begyűjtötte első futamgyőzelmét is. 2013-ban roppant kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően a valenciai fináléig harcban volt a világbajnoki címért, ám végül szoros küzdelemben be kellett érnie a harmadik hellyel. 2014-től már a Moto2-ben versenyzett, ahol szintén pódiumra állhatott néhány alkalommal.

(formula.hu)

Related posts

Leave a Comment