You are here
Roberto Merhi a Maláj Nagydíjon (Fotó: XPB) Hírek Sport 

Négy versenyzője lesz a Manornak?

Roberto Merhi a Maláj Nagydíjon (Fotó: XPB)
Roberto Merhi a Maláj Nagydíjon (Fotó: XPB)

Érdekes megoldással tehet pontot a pénz-és pilótaproblémáinak végére a Manor-Mercedes csapata. Finn lapértesülések szerint a szezon során a brit alakulat 4 versenyzőt is alkalmazna a szezon során.

A német Pascal Wehrleinnak is sokáig várnia kellett arra, hogy biztos ő legyen a Manor egyik pilótája, ez köszönhető volt annak, hogy a Mercedes nem volt hajlandó 10 millió eurót fizetni a briteknek, mert a gyári csapat sokallta a kért összeget, végül kevesebb pénzért szerződtették a 21 éves német autóversenyzőt, aki a tavalyi évben megnyerte a Német Túraautó-bajnokságot (DTM).

Viszont azt a kiesett pénzt is valahogy pótolni szeretnék a britek, egyetlen lehetőségként az indonéz Rio Haryantot igazolhatnák le, aki államilag támogatott versenyző, viszont még nincs meg a szükséges összeg. Eközben a tavalyi szezonban a Manornál szereplő Will Stevens és Alexander Rossi is kvázi bejelentkezett a másik ülésért.

Rio Haryanto (Fotó: kaskus.co.id)
Rio Haryanto (Fotó: kaskus.co.id)

A finn újságok szerint nem kizárt, hogy mindhárom pilóta is Wehrlein csapattársa lehet egy egyfajta rotációs rendszerben, melynek alapján Rio Haryanto kezdené és fejezné be a szezont, valamint az ázsiai futamokon is ő versenyezhetne, Alexander Rossi az amerikai kontinensen rendezett viadalokon, míg Will Stevens az európai futamokon vehetne részt, így a csapat teljesen kihasználná a marketinglehetőségeket és egyszerre négy pilótájuktól is bevételre tehetne szert.

Az FIA szabályzata nem tiltja ezt a rotációt (egy évben egy csapatban max. 4 versenyző szerepelhet), a szuperlicenc újfajta megszerzési módja pedig szintén nem lehet probléma, mert mind Wehrlein, mind Haryanto több F1-es teszten is részt vett, míg Rossi és Stevens pedig már rajthoz álltak néhány futamon.

A Manor csapata a 2015-ös évet három pilótával versenyezte végig: Will Stevens az Ausztrál Nagydíj kivételével minden versenyhétvégén rajthoz állt, míg a spanyol Roberto Merhi 5 versenyt leszámítva szintén ott tudott lenni a viadalokon, azon az 5 futamon, amiken Merhi nem indult, ott Alexander Rossi kapott lehetőséget.

N.M

 

Related posts

Leave a Comment