You are here
DSC_2037m Interjú 

Nem volt megállás, szenvedély lett a hobbiból

Eleinte csak hobbiból fotózott egy kis kompakt géppel. Aztán mikor megvette az első tükörreflexes gépét, megváltozott minden… a hobbi átalakult. Mag Veronikával beszélgettünk fotós munkásságáról.

Hogyan lett a hobbiból szenvedély?

Régóta szeretek fotózni, ez mindig is kikapcsolódást jelentett. Korábban volt egy kis kompakt gépem és azzal szaladgáltam, próbáltam meg a fotózás rejtelmeit megismerni, majd amikor egyetemista lettem, sikerült megvennem az első komolyabb tükörreflexes gépemet. Onnantól kezdve nem volt megállás, szenvedély lett a hobbiból.

Mi az a fotózásban, ami ennyire magával ragadott?

Megpróbálni megörökíteni az éppen adott pillanatot. Ezt nehéz néha visszaadni, megörökíteni, de pont ettől szép ez a műfaj.

DSC_1100m

Az ételfotózáson kívül milyen kapcsolatban vagy az ételekkel?

Az ételfotózás szépsége a látványban rejlik, a színek és a hozzávalók harmóniájában. Ez egy igazán embert próbáló műfaja a fényképezésnek, hiszen az illatokat és az ízeket nem tudja átadni, ezért nagyon fontos a vizuális megjelenés. Amikor egy számunkra tetsző ételfotót látunk, vizuálisan jóllakunk, és eltökélt szándékunk a látott ételt megkóstolni is. Jómagam még csak kezdő szakács vagyok, így a fotózásban jelenleg még jobb vagyok 🙂

Budapestet rengeteg formában megörökítetted már. Melyik az a napszak, évszak, amikor a legszebb és miért?

Nagyon sok kedvencem van, szeretem ősszel mert akkor minden színekben pompázik, szeretem télen, mert akkor havas a táj, egészen más a hangulata a megszokott tereknek, parkoknak és utcáknak. Szeretem tavasszal is, hiszen akkor minden virágzik. A reggelek különösen jók, ilyenkor szinte még üres a város és teljesen más arcát mutatja, mint az esti pezsgésben.

DSC_0519

Milyen rendezvényekre hívnak fotózni?

Ez nagyon változó. Hívnak különböző fesztiválokra, könyvbemutatóra, gasztro rendezvényekre, portré fotózásra, de akár esküvő fotózásra is.

Mennyi időt töltesz egy nap a fotózással?

Igyekszem minél többet tölteni vele, de jelenleg nem ebből élek, így a munkám mellett próbálok meg időt szakítani rá, amikor csak tudok. Reggel munka előtt hajnalban, vagy munka után, esetleg hétvégente. Nehéz meghatározni, hogy mennyi időt töltök vele, emiatt sajnos olyan is van nem tudok vele foglalkozni, de azt máskor bepótolom 🙂

DSC_2647m

 Milyen számodra a tökéletes kép?

Ezt nagyon nehéz megfogalmazni. Amikor minden megvan egy képben, amikor kerek egész, illetve megvan a hangulat és kivált érzést belőlem, vagy amikor elgondolkodom, rácsodálkozom, vagy meglepődök rajta. Egyszóval amikor érzelmet vált ki.

DSC_2037m

Van valamilyen vicces, érdekes vagy fura történet, ami fotózás közben történt veled?

A Mansfeld térről van is egy mókás történetem: egyszer egyedül lopóztam fel egy ház tetejére, figyelmetlen voltam és véletlenül felzártam magamat. Ez napközben volt, senkit nem tudtam volna riasztani, hogy mentsenek meg, annál is inkább nem, mert a telefonom töltöttsége már csak pár százalékon volt. Szemben észrevettem fiatalokat, integettem. Először csak visszaintegettek, de aztán rájöttek, hogy ki kellene szabadítaniuk.

Milyen terveid vannak a jövőben a fotózással?

Szeretnék komolyabban foglalkozni vele és szeretném ha a szenvedélyem a munkám lenne.

Köszönöm a válaszaidat! További sikeres fotózást kívánok neked!

Related posts

Leave a Comment