You are here
C389tPFUoAA93Mu Egyéb Sport 

NFL: A New England nyerte az 51. Super Bowl-t

Az első félidőben az Atlanta Falcons gyakorlatilag tönkreverte a New England Patriots csapatát. A patrióták a második félidőben aztán feltámadtak, hogy aztán hosszabbításban megnyerjék minden idők legdrámaibb futballmeccsét.
bowl
Az első negyed a védelmek brillírozását hozta, egy hosszabb atlantai futójátékot leszámítva támadóoldalról nem is nagyon jegyezhettünk volna fel. A második 15 percben aztán Falcons támadósora elkezdett úgy játszani, ahogyan az idei rájátszásban láttuk őket. Az első félidő legjobb támadójátékosa Freeman futása, valamint Jones elkapásai révén vörös zónáig jutott az NFC bajnokcsapata, és Freeman senkitől sem zavartatva futott touchdownt. (Matt Bryant berúgta a jutalompontot. ) 7:0

Miután a Falcons védelem megint nem hagyta érvényesülni a hetedik döntőjét játszó Tom Bradyt (és játékostársait , különösen a labdát vesztő Blountot), így megint a Giorgiaiaknál láthattuk a labdát. Matt Ryan gyakorlatilag végigpasszolhatta a komplett támadást, és a Vörös zónába érve Hooper kapta el 19 yardos átadását. Miután csak szabálytalanul tudták megakadályozni Bryant jutalompontját, így a 41 éves rúgó újra próbálkozhatott, és 14:0-ra módosította az eredményt.

A Patriots támadósor ezt követően is akadozott, ám három atlantai szabálytalanság miatt háromszor is tovább mehettek. Negyedszerre aztán jött a dráma: Brady interceptiont dobott, az eladott labdából pedig Robert Alford futott 82 yardos TD-t.

A “Pats” azért az utolsó 2 percben nehezen eljutott ellenfele vörös zónájába, ám a Falcons védelem megint a helyén volt, így csak Gostkowski mezőnygólja jelentette részükről a szépítést. (21:3)

Az idei félidei show-műsor sztárvendége Lady Gaga volt, a botrányairól is ismert énekesnő nevéhez méltó extravagáns bulit csapatott ebben a 10 percben is.

A második félidő elején már vizionálhattuk az Atlanta első döntőgyőzelmét, hiszen miután Coleman elkapta Matt Ryan átadását már 28:3 volt az állás.

A New England soha nem látott mélyponton volt, 25 pontos hátrányuk már csak azért is reménytelennek tűnt, mert ezidáig 10 pont volt a legtöbb amit egy csapat valaha ledolgozott. A meccs azonban bebizonyította, hogy kidobhatjuk a statisztikákat a kukába.

2 perc 12 másodperc volt hátra a harmadik negyedből, mikor végre szépítettek a patrióták: Brady átadását James White váltotta TD-re, a dráma azonban fokozódott mikor Gostkowski kihagyta a jutalomrúgást.

A New England hamar lefegyverezte ellenfelét, 5 perces támadósorozatából azonban nem sikerült TD-t elérni. Gostkowski lába azonban nem remegett meg, és felhozta 16 pontra csapatát.

Az Atlanta gyakorlatilag azonnal labdát vesztett, és Branch lecsapott a játékszerre. A Patritos egy villámgyors támadósorozat végén Amendola révén tudott tovább zárkózni. A 2 évvel ezelőtti győztesnek egy kétpontos kísérlet kellett a meccsben maradáshoz, és ezt is megoldották.

Az Atlanta következő támadása hiába indult egy 39 yardos Freeman futással, a Patriots védelme azonban mezőnygól távolságon kívül tartotta a Falconst és hirtelen az egyenlítésért támadhattak Bradyék.

Pazar driveokkal később, 1 perccel a vége előtt következett be az elkerülhetetlen: Brady Whitehoz passzolt aki átnyújtotta a labdát a gólvonalon, 26:28-ra módosítva az állást. Miután ismét jó volt a kétpontos, és a végén az Atlanta nem tudott elég távot haladni a Super Bowl történelmében először jöhetett a hosszabbítás.

A Patriots nyerte az érmefeldobást, Amendola, White és Hogan elkapásai után a 2 yardosig jutott a “Pats” azaz ott volt a lehetőség minden idők legnagyobb fordítására. Végül James White nyújtotta át a labdát a gólvonalon ötödször is Super Bowl győzelemhez juttatva Tom Brady irányítót, Bill Belichick vezetőedzőt és mindenek előtt a New England Patriots csapatát.

A mérkőzés MVP-je értelemszerűen a 466 yardot passzoló (416 yardja a rendes játékidőben abszolút rekord a döntők történelmébe) a 2002,2004,2005 és 2015 után ismét övéit győzelemre vezető Tom Brady lettC389tPFUoAA93Mu.

A szezon pedig stillszerűen azzal zárult re, hogy az NFL komisszáriusa Roger Goodell nyújtotta át a Vince Lombardi trófeát annak a Robert Kraftnak, akivel az elmúlt 2 év botrányai után valóságos ellenséggé vált.

Related posts

Leave a Comment