You are here
Budapest, 2017. május 19.
Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút adott a 180 perc című műsorban 2017. május 19-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán Hírek 

Orbán Viktor: Májusban meg kell változtatni az európai politikát.

Májusban meg kell változtatni az európai politikát –  mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. 

A bevándorláspárti csata még nem dőlt el. Ki kell tartanunk, ezt a mérkőzést meg kell vívnunk, és májusban meg kell változtatnunk az európai politikát.

Ma az EP-ben és az Európai Bizottságban is elsöprő többségben vannak a bevándorlást támogatók, akik egyben egy komoly demokráciaproblémát is jelentenek, hiszen olyasmit képviselnek, amit egyébként az európai emberek nem akarnak.

Az emberek úgy érzik migrációügyben Európában, hogy a népakarattal szemben valamit rájuk akarnak kényszeríteni.

Ezt erősítik a brüsszeli migrációs biztos ENSZ-ben tett kijelentései az új uniós áttelepítési programról.

Az európai emberek azt várják a vezetőiktől, hogy öntsenek tiszta vizet a pohárba, és mondják ki: helyesnek vagy rossz dolognak tartják a migrációt.

A döntő mondat az, hogy a migráció rossz dolog, az valójában lakosságcserét jelent. Egyre kevesebb európai ember születik, és egyre több idegent hoznak ide. Aki nem mondja ki, hogy a migráció rossz dolog, ezért mi az emberek oldalán állunk, az hiába akarja korlátozni a migrációt, nem tudja megnyerni az emberek bizalmát.

Vannak olyan európai országok, ahol a politikusok nem merik képviselni az emberek véleményét, ám ránk ez nem jellemző, és ha bennünket megtámadnak, akkor abban mindenki biztos lehet, hogy megfelelő súllyal fogunk válaszolni.

Related posts

Leave a Comment