You are here
Fotó: Gyulai Hírlap Hírek 

Ötszáz adag babgulyást osztottak szét rászorulóknak Gyulán

Fotó: Gyulai Hírlap
Fotó: Gyulai Hírlap

Ételosztás szervezett a Hatodik Érzék Egyesület és az Őszidő Közalapítvány csapata december 5-én, szombaton. A Vigadónál délben kiosztott meleg étel elfogyasztására elsősorban gyulai hajléktalanokat, nagycsaládosokat és szociálisan rászorulókat vártak a szervezők.

A gyulai hajléktalan szállón és a családsegítő épületében korábban meghirdetett eseményen már a kezdés előtt kisebb tömeg várta, hogy kész legyen a finom ebéd, amit ezen a napon Szilágyi Gábor, a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény munkatársa készített. Voltak, akik ételhordóval érkeztek, de az egytálétel helyben is elfogyasztható volt, amihez étkezőbútorokat és evőeszközöket is biztosítottak a szervezők.

A Gyulai Hírlapnak Kovács Zoltán, a Hatodik Érzék Egyesület alelnöke elmondta: először szervezték ilyen eseményt, amit figyelemfelkeltésnek is szánnak.

“Ezen a napon sérült emberek és nyugdíjasok segítik a rászorulókat, és biztosan vannak, akik ezt még könnyebben megtehetnék, nekik szól a mai esemény figyelemfelkeltéssel kapcsolatos része” – mondta az egyesület munkatársa.

“Mivel karácsony környékén több hasonló rendezvény is lesz Gyulán, úgy gondoltuk, legyünk idén télen mi az elsők. Ma ötszáz adag babgulyást osztottunk szét” – részletezte Kovács Zoltán.

(Gyulai Hírlap)

Related posts

Leave a Comment