You are here
WP_20160214_13_15_54_Pro Főételek Nonstop Receptek 

Óvári sertésszelet

WP_20160214_13_16_34_Pro

Hozzávalók:

  • 12 szelet hús (karaj, sertéscomb, pulykamell vagy csirkemell ki mit szeret)
  • 25 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 12 szelet sonka
  • 12 szelet óvári sajt (mi trappista sajtot használtunk)
  • só, őrölt bors, petrezselyem zöld
  • 4 ek liszt
  • olaj

Elkészítése:

A kiklopfolt hússzeleteket sózzuk, borssal meghintjük. Egy órára állni hagyjuk. Majd mindkét oldalát lisztbe forgatva forró olajban kisütjük, hogy színt és kérget kapjon. Egy hőálló tálba egymás mellé helyezzük.

A hagymát apróra vágjuk, egy evőkanál olajon átfuttatjuk, majd rátesszük a felszeletelt csiperke gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd aprított petrezselyem zöldjével ízesítjük. Addig sütjük, amíg zsírjára nem sül.

Ráhalmozzuk a hús szeletekre, betakarjuk 1 szelet sonkával, majd 1 szelet sajttal.

Forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.

WP_20160214_13_15_54_Pro

WP_20160214_13_17_36_Pro

WP_20160214_13_19_29_Pro

Related posts

One thought on “Óvári sertésszelet

Hozzászólás a(z) Erika Szócsi bejegyzéshez Kilépés a válaszból