You are here
1150928_972255429465132_8976688279394894887_n Non-stop Tapolca 

Pályázat vállalkozások fejlesztésére mikro-, kis-, középvállalkozásoknak. – Interjú Fenyvesi Zoltánnal.

Fenyvesi Zoltánt a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnökét kérdeztük a legnépszerűbb vállalkozásfejlesztési pályázatokról.

Mint az ismeretes korábban több híradás is arról számolt be, hogy kimerült az ezekre a célokra szánt pályázati összeg kerete és így felfüggesztésre kerülnek a felhívások, valóban így van Alelnök úr?

Köszöntöm az Nsppress Olvasóit! A január 25-én megnyílt uniós kapacitásbővítési pályázat (GINOP 1.2.1-16) 18 milliárdos keretösszege 58 milliárd forintra fog növekedni és 120-130 milliárd forintnyi támogatási igényig nem lesz hatósági szándék a pályázat felfüggesztésére.

Tehát, ha jól értem a pályázat jelenleg is nyitva áll és nyitott is marad?

Igen, jelenleg is nyitott a pályázat, várhatóan február 28-ig nem függesztik fel a pályázatot, eddig az időpontig mindenképp érdemes beadni a támogatási kérelmeket.

Mely vállalkozások élhetnek a lehetőséggel és mire pályázhatnak?

Mikro-, kis- és középvállalkozások indulhatnak a pályázaton, többek közt eszközvásárlásra, új technológiai rendszerek kialakítására, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, a megpályázható összegek is közel a duplájára nőttek.

Lehet már tudni, hogy összegszerűen ez mit jelent?

A termelési kapacitás bővítésére elnyerhető vissza nem térítendő forrás 25 és 500 millió forint közé tehető, a kapacitásbővítő beruházások támogatására pedig 5 és 40 millió forint közötti összeg nyerhető el.

A kapacitás bővítése alatt milyen beruházásokat kell érteni?

A fent említett vállalkozások termelési kapacitásának bővítésére 18 milliárd forint áll rendelkezésre. A vissza nem térítendő támogatásból új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek kialakítása, ehhez kapcsolódó gyártási licenc beszerzése, infrastrukturális és ingatlan beruházások, valamint információs technológiafejlesztésre is lesz lehetőség.

Köszönöm, hogy időt szakított rám, remélem hamarosan ismét lesz módunk találkozni!

Related posts

Leave a Comment