You are here
13698170_1259249180759641_4928677412437602459_o Non-stop Tapolca 

Pályázatok a lakosság számára. – Interjú Fenyvesi Zoltánnal

13698170_1259249180759641_4928677412437602459_o
veol.hu

Köszöntöm Fenyvesi Zoltánt a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnökét, és a Fidesz-KDNP Veszprém megye 3. sz. választókerületi elnökét.

Örülök, hogy ismét lehetőségem nyílt arra, hogy egy fontos és nagy érdeklődést kiváltó kérdéssel kapcsolatban beszélhessünk. Szeretném, ha olvasóink tájékozottak lennének a lakosságot érintő pályázati lehetőségekben. Idén milyen pályázatokra nyílik lehetőség az év hátralévő részében?

Jelenleg az ország különböző régióiban fut az Otthon Melege Program, nagy háztartási gépek cseréjére. Jelen estben a hűtőgépekkel és fagyasztó szekrényekkel, ládákkal kapcsolatosan vonatkozó alprogram. Észak-Alföldön 3.000 pályázat, Dél-Alföldön 7.500 és Észak-Magyarországon több mint 3.500 pályázat érkezett be nagycsaládosoktól és nyugdíjasoktól, hiszen főként őket támogatja a program. A Közép-Magyarországi régió és a Közép-Dunántúli régió, a mi régiónk még hátra van, 2016. július 25-én reggel nyolckor indul a lehetőség a pályázatok beadásra.

Kihez fordulhatnak az emberek segítségért?

A pályázat elektronikus úton a https://hgcs-2016.nfsi.hu/palyazat weblapon érhető el és adható be. Végtelenül egyszerű felületen, azonban a benyújtás ügyfélkapun keresztül történik. A Járási Kormányhivatalok közreműködése, mivel ügyfélkapu csak személyesen az okmányirodákban nyitható elengedhetetlen, ezt követően már az útmutató alapján lépésről lépésre követhető a teendők sorozata.

Van-e díja a pályázatok elkészítésének, ha igen, akkor milyen költségekkel kell számolni?

Nincs díja a pályázat benyújtásának, talán annyit érdemes itt megjegyezni, hogy mivel a pályázatban igazolni kell a pályázó státuszát, hogy nyugdíjas vagy nagycsaládos, illetve szükséges igazolni a személyi azonosságot és a lakcímet, ezért a pályázó iratait (nyugdíjas igazolvány, lakcímkártya stb.) elektronikusan is csatolni kell.

A lakosságot érintő pályázatokban, általában milyen feltételeknek kell megfelelni?

A feltételrendszer pályázatonként változhat, de aki nagycsaládos vagy nyugdíjas és nincs 60 napon túli köztartozása, vagy ha van, megállapodott a részletfizetésről az nyugodt lehet és pályázhat.

Az érdeklődők, hol érhetik el, figyelhetik a megjelenő pályázatokat?

A pályázatokat a www.szechenyi2020.hu illetve a www.kormany.hu oldalakon egyaránt elérhetik, de a munkatársaink és aktivistáink a helyi csoportjaink irodáiban, nyári ügyeleti rendszerben  is segítséget tudnak nyújtani előzetes bejelentkezéssel. Irodáink listáját pedig a www.fidesz.hu weboldalon megtalálhatóak, bár az ajkai, tapolcai, sümegi irodáink látogatottságából leszűrve, ezzel már a lakosság tisztában van.

Köszönöm válaszait, sok sikert kívánok munkájához!

 

Related posts

Leave a Comment