You are here
20160502_183101 Főételek Nonstop Receptek 

Pizza Boros Valitól

Szeretjük a pizzát, de csak azt, amit én készítek. Ebben a receptben is az a lényeg, hogy csakis saját alapanyagból készítem. Egyetlen részét sem a boltból szerzem be…

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt,
  • 2 dl tej,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 1/2 élesztő,
  • 1 teáskanál cukor,
  • 1 teáskanál só
  • cukor,
  • tej

A tészta összeállítása:

A cukrot, tejet és az élesztőt meg kell langyosítani a tészta alapanyagait. Ezeket jól kidagasztom. 30-40 perc kelesztés jön majd megformázom és jöhet rá minden minden földi jó. Ebből kettő darab 32 cm-es jön ki.

Az én pizzám:

A tésztát megkentem a saját kechupommal, erre teszek friss fűszereket.  Két fajta kakukkfüvet használtam ez terem neki a kertben. Ezek apróra tépdestem. Jöhet a szalonna, kolbász, újhagyma, kukorica, brokkoli, koktél paradicsom, ha friss akkor az még finomabb. (általában nekem mindig van a fagyasztóban)

Zárásként reszelek rá saját érlelésű sajtot, általában ez trappista szokott lenne, de erre most ementálit használtam. ( ha van parmezán sajt akkor azt teszek rá)

20160502_175142
saját ketchuppal megkenve… és a rávalók
20160502_175324
fűszerek rátépkedve, két fajta kakukkfű
20160502_175625
kolbász és szalonna
20160502_175928
füszerek rátépkedve, két fajta kakukkfű

20160502_180147
20160502_183101

Forrás:

http://borosvalikonyhaja.blogspot.hu/search/label/pizza

Related posts

Leave a Comment