You are here
15492527_1027195307425732_3978097585704748074_n Egyéb 

Személyeskedő ajkai szocialisták – Az ajkai FIDESZ reagált.

FIDESZ: A helyi képviselőink mindig Ajkát támogatják

A Veszprém Megyei Napló december 22-i számában megjelent az ajkai MSZP frakció tagjai által jegyzett valótlan és személyeskedő közleményre reagálva, az ajkai FIDESZ-KDNP frakciója nevében a következő közleményt adjuk ki:

Az ajkai MSZP frakciójának tagjai és a város szocialista polgármestere közleményében elhallgatta azt a súlyos tényt, hogy a város önkormányzati képviselői – a FIDESZ-KDNP képviselői is – egyhangú igennel szavaztak abban a kérdésben, hogy a város fűtését biztosító erőmű pernye kibocsátását minden eszközzel meg kell szűntetni. A FIDESZ-KDNP ajkai képviselői – Ravasz Tibor frakcióvezető is – a város környezetvédelmi helyzetének javítása érdekében, a városi lakosok egészsége érdekében foglaltak állást több ízben az elmúlt hónapokban.

Ezzel a határozott állásponttal szemben, az ajkai szocialisták minden ajkai környezetszennyező cég mellé álltak akkor, amikor megszűntették az ilyen és hasonló környezetterhelési ügyeket kivizsgálni tudó Környezetvédelmi és Egészségügyi Bizottságot a városban. Tették ezt annak ellenére, hogy a FIDESZ-KDNP helyi képviselői az elmúlt hónapokban több ízben követelték, hogy állítsák vissza ezt az önkormányzati bizottságot, és vizsgálják ki a város területén káros anyagokat kibocsátó cégek, így a hőerőmű környezetszennyezési tevékenységét is.

Álláspontunk szerint a kérdés inkább az lehetne, hogy a várost vezető szocialista frakciót az elmúlt négy évben – amikor a helyi erőmű évi 120 millió forinttal támogatta a város panelprogramját – miért nem zavarta a pernyehullás. Egyértelmű, hogy a feljelentések, amelyet az ajkai szocialisták tesznek ajkai cégekkel és önkormányzati képviselőkkel szemben, nem oldják meg a pernyehullást, ehhez környezetvédelmi szakmai munkára és környezetvédelmi elköteleződésre lenne szükség, mely teljesen hiányzik a város polgármesteréből és helyi politikus társaiból egyaránt.

Ajka, 2016.11.23

Related posts

Leave a Comment