You are here
15666185_1221558731263989_33930424_n Desszertek Nonstop Receptek 

Szerencsemalacok

A szilveszterkor kortyolgatott pezsgő mellé mutatunk most nektek egy jó süti ötletet. Ezek a malacfejek biztosan az este kedvencei lesznek…

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 5 kávéskanál só (a liszttel elkeverve)
  • 25 dkg rama
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 db tojás (1 a tésztába, 1 a tetejük bekenéséhez)
  • egész bors

 

Elkészítés:

A lisztet, a sóval és a sütőporral összekeverjük, majd a ramával elmorzsoljuk. Langyos tejhez adunk egy csipet sót, meg cukrot, s abban felfuttatjuk az élesztőt. Ha megvan az élesztő, akkor összekeverjük az összes hozzávalót. Lisztes deszkán fél-1 centi vastagságúra kinyújtjuk a tésztát. Egy nagy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk a fejeket. Késsel vágunk ki egy kis háromszöget. Ezek lesznek a fülei. Felverjük a tojást, s ahova visszahajtjuk a füleket, ott megkenjük tojással. Egy pici szaggatóval orrokat szaggatunk ki. Megkenjük a fejeket tojással, s ráragasszuk az orrokat. Késsel két kicsi lyukat vágunk ki. Majd 2 fekete borsót teszünk szemeknek s megkenjük az egészet tojással. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a fejecskéket, s 150 fokon aranybarnára sütjük.

Jó készülődést, és sikerekben-egészségben gazdag új évet kívánok!

Kuláné Németh Noémi

15682800_1221538684599327_1347781067_n

15666185_1221558731263989_33930424_n

 

Related posts

Leave a Comment