You are here
17091408_808158755991903_631710854_o Hírek 

Szociális lakásfejlesztést támogat a TOP új forrása.

A legelmaradottabb városrészeket fejleszthetik a megyék és a megyei jogú városok a most meghirdetett 12,4 milliárdos keretből.

Újabb két, a helyi gazdaság és város-rehabilitációs fejlesztéseket támogató pályázati felhívást jelent meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban. Az Nemzet Gazdasági Minisztérium államtitkára, Rákossy Balázs az MTI-nek elmondta, a “Leromlott városi területek rehabilitációja” elnevezésű két új felhívás 12,4 milliárd forintos forrást teremt a megyéknek és a megyei jogú városoknak.

A miniszterelnökség honlapján (kedden megjelentek szerint <= kattintson ide) a megyei jogú városok számára 6,2 milliárd forintos keret nyílik meg a leromlott területek rehabilitációjára és az ott élő lakosság felzárkóztatására.

A felhívásban megnevezett támogatható területek:

1.) társasházi, lakásszövetkezeti tulajdonban lévő lakóépületek korszerűsítése: nyílászárók, tartószerkezet, folyosók fejlesztése,

2.) szociális bérlakások kialakítása vagy korszerűsítése,

3.) önkormányzati tulajdonú lakóépületek, lakások és melléképületeik megszüntetése.

A pályázat a felhívás szerint elsősorban a szegregált és szegregációval fenyegetett területekre összpontosít, melyeken magas a munkanélküliek és a legfeljebb általános iskolai végzettséggel rendelkezők aránya.

Magyarország a fejlődés útján. www.magyarepitok.hu

Fotó: Szabó László

Related posts

Leave a Comment